• Головна
  • Цьогоріч на Личаківському цвинтарі у Львові реставрують 10 об’єктів
12:45, 10 червня
Надійне джерело

Цьогоріч на Личаківському цвинтарі у Львові реставрують 10 об’єктів

Цьогоріч на Личаківському цвинтарі у Львові реставрують 10 об’єктів

У межах українсько-польського проєкту «Збереження спільної культурної спадщини», на Личаківському цвинтарі цьогоріч реставрують 6 гробівців, 3 надгробки та каплицю.

Як повідомляє пресслужба львівської мерії, реставраційні роботи виконують спільно українські та польські фахівці.

Відновлення дев’яти об’єктів фінансує Національний інститут польської культурної спадщини за кордоном «Полоніка», а одного – Фонд родини Дідушицьких.

«У цьому році для реставрації обрали гробівці родини Лєвіцкіх, Кульчицьких, Арматис, Мошинських та Кіліянович. А також надгробки на могилах Петронелі Кульчицької та Йогана Шімзера. Фахівці вже приступили до робіт. Крім того, реставратори працюють над ще 4 об’єктами, відновлювати які розпочали ще в минулому році. Це нагробок генерала Каліновського, гробівці родини Мосінг та Сіхульських. А також каплиця родини Яворських», – зазначили в ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар».

У межах проєкту «Спільна спадщина», на Личаківському цвинтарі реставрують гробівці та надгробки на могилах відомих людей, або ж ті, що мають мистецьку цінність. Об’єкти для реставрації щороку обирає спільна польсько-українська комісія.

Проєкт діє у Львові з 2007 року. За цей час на Личаківському цвинтарі, у співпраці з Міністерством культури Республіки Польща, Національним інститутом польської культурної спадщини за кордоном «Полоніка», Товариством академічної традиції, Фундацією культурної спадщини Польщі, Польським інститутом охорони пам’яток та Фондом родини Дідушицьких, відреставрували понад 140 об’єктів, з них три – каплиці.

Читайте також: Львівський архів презентує мільйон копій документів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #личаківський #цвинтар #реставрація #гробівці #надгробки #каплиця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,84
40,88
EUR
43,80
44,00
PLN
10,12
10,18
Оголошення
live comments feed...