• Головна
  • Велопрогіб у Львові зібрав 220 500 гривень на лікування дітей, місто додало ще майже 800 тисяч - ФОТО
18:15, 9 червня
Надійне джерело

Велопрогіб у Львові зібрав 220 500 гривень на лікування дітей, місто додало ще майже 800 тисяч - ФОТО

Велопрогіб у Львові зібрав 220 500 гривень на лікування дітей, місто додало ще майже 800 тисяч - ФОТО

У Львові всьоме відбувся благодійний велопробіг «Кручу педалі, щоб вони жили», аби на цей раз зібрати 1 мільйон гривень для Західноукраїнського дитячого медичного центру.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Подія розпочалась з руханки у центрі міста. Опісля учасники стартували від Оперного театру до вулиці Липинського – і назад. Під час події на локації велопробігу працював ярмарок, де можна було провести час з друзями, поласувати смаколиками і придбати яскравий мерч на спогад про цей день.

Велопробіг організували благодійний фонд «Запорука» та співак Арсен Мірзоян, аби зібрати 1 мільйон гривень на спеціалізований простір у Західноукраїнському дитячому медичному центрі у Львові.

«Сьомий рік поспіль збираємо кошти для потреб дитячого медичного центру. Цього разу хочемо на першому поверсі у приймальному відділенні створити маніпуляційну з можливістю хірургічного втручання, щоб можна було швидко надати допомогу, оглянути дитину і призначати подальші дії та лікування. Цього року у нас дощить вперше за сім років, але попри те, у нас гарний настрій, учасники прийшли, і приходять всі ті самі родини, які підтримують нас з року в рік, і це дуже гріє. Частина загальної суми, а саме 220 500 гривень, була зібрана завдяки благодійним внескам партнерів та учасників велопробігу. Більша частина суми була додана від Львівської міської ради, яка щорічно долучається до заходу й підтримує маленьких пацієнтів», - розповіла Наталія Болібрух, керівниця львівського осередку БФ «Запорука».

Традиційно до благодійної події долучився мер Львова Андрій Садовий, анонсувавши, що місто додає до зібраних коштів необхідну суму, аби повністю закрити збір.

«Додаємо від міста – і разом виходимо на мільйон. Завжди потрібно ставити амбітну мету та її досягати. А коли бракує сил – помагає Бог, знаходяться сили і добрі люди. Дякую всім учасникам!», – зауважив мер Львова Андрій Садовий.

У події взяли участь близько 150 учасників, більшість приходили родинами та з дітьми.

«Ми вирішили долучитися, тому що це має значення – допомога, підтримка один одного. Я прийшла з дітьми – щоб і вони могли підтримувати інших, і хочеться їх цього навчити. Я пояснила, з якою метою цей захід, і вони підтримали таку мету. Дощ трохи налякав зранку, але ми вирішили – намокнемо, але будемо разом і будемо щасливі, що зробили щось хороше», - поділилася враженнями учасниця Оля Кубашик.

«Це гарна традиція, і дуже гарно, що доєдналась до нас мерія, міський голова – і своєю участю, і фінансуванням», - наголосив Арсен Мірзоян.

Читайте також: Фехтувальники зі Львівщини поїдуть на Паралімпійські ігри у Парижі - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #велопробіг #благодійний #діти #лікування #мерія
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
46,32
46,38
PLN
10,85
10,88
Оголошення
live comments feed...