• Головна
  • Львівські лікарі виходили хлопчика, який народився на 28 тижні вагітності
14:40, 9 червня
Надійне джерело

Львівські лікарі виходили хлопчика, який народився на 28 тижні вагітності

Львівські лікарі виходили хлопчика, який народився на 28 тижні вагітності

Максим народився на 28 тижні вагітності з масою тіла 960 г і зростом 36 см.

Як повідомили у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, до моменту виписки хлопчик провів у лікарні 60 днів.

Мама хлопчика з 25 тижня вагітності перебувала у відділенні екстрагенітальних захворювань та акушерської патології, де лікарі робили все можливе для пролонгування вагітності. На 28 тижні за ургентними показами жінці провели кесарський розтин.

Стан новонародженого був дуже важкий. В операційній лікарі провели реанімаційні заходи для стабілізації стану дитини. З операційної немовля в умовах транспортного кювеза з дотриманням теплового ланцюжка, забезпечуючи апаратну вентиляцію легень, терміново госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

Дитина перебувала на апараті штучної вентиляції легень, безоплатно отримувала усі необхідні медичні препарати, у тому числі сурфактантзамісну терапію «Куросурфом», парентеральне харчування та іншу симптоматичну терапію.

На 30 день життя хлопчика перевели на другий етап виходжування. Стан дитини продовжував бути важким, втримувалися дихальні розлади. Малюк отримував тривалу респіраторну підтримку через високопотокові канюлі. Було проведено комплекс обстежень: нейросонографія, ехокардіографія, УЗД органів черевної порожнини та нирок.

?‍⚕️За динамікою стану дитини спостерігали суміжні спеціалісти: дитячий невролог, офтальмолог, реабілітолог.

Хлопчик отримав курс лікувального масажу, процедури Baby-SPA.

Малюк спершу отримував донорське молоко, а через декілька днів – материнське молоко. До речі, мама дитини сама стала доноркою Банку грудного молока.

На 45 добу життя хлопчика перевели на спільне перебування з мамою, а на 60 добу успішно виписали додому з масою тіла 2300 грамів і зростом 40 см. Надалі дитина буде спостерігатися у педіатра у відділенні медичної реабілітації передчасно народжених та малих дітей.

Читайте також: Для львів'ян проведуть безкоштовні медичні консультації

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #дитина #хлопчик #новонароджений. виходили
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,75
40,81
EUR
43,85
43,89
PLN
10,10
10,15
Оголошення
live comments feed...