• Головна
  • Чому немає мобільного та інтернет-зв’язку під час відключення світла: пояснення
18:02, 7 червня
Надійне джерело

Чому немає мобільного та інтернет-зв’язку під час відключення світла: пояснення

Чому немає мобільного та інтернет-зв’язку під час відключення світла: пояснення

Під час обмежень електроспоживання українці помітили перебої з мобільним зв’язком та інтернетом. Причиною є різке зростання навантаження на мережі.

Про це сказав директор департаменту з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Юрій Мацик в етері телемарафону, передає Громадське.

Він пояснив, що в Україні 80% використання інтернет-трафіку відбувається через фіксовану WiFi-мережу. Але коли вимикається світло, телефони громадян автоматично шукають мобільну мережу. І в цей момент кількість користувачів мобільної мережі зростає у десятки разів — більше, ніж та може обслуговувати.

Розширити можливості мобільного інтернету не вийде, бо це залежить від частотного ресурсу, а він обмежений.

«Це ресурс, на який видають ліцензії операторам. Вони сьогодні використовують все доступне. Більш того, держава проводила у 2020 році рефармінг частот, це був великий проєкт, щоб збільшити пропускну здатність і покриття. Сьогодні є можливість лише, щоб фіксовані оператори та громадяни-користувачі разом турбувалися про той інтернет, яким ми користуємося вдома, де ми здебільшого використовуємо трафік», — сказав Мацик.

Компанія «Київстар» також розповіла, що тривалі відключення електроенергії безпосередньо впливають на роботу телеком-мереж, оскільки обладнання мобільного та фіксованого зв`язку потребує стабільного енергопостачання.

Так, на базових станціях встановлюють акумулятори, які забезпечують роботу без зовнішнього живлення до 4 годин. На 2,3 тисячі станціях стоять генератори. А у 23 тисячах багатоповерхівок — джерела безперебійного живлення.

Однак самим акумуляторам теж треба заряджатися, що займає 4-6 годин. Для джерел безперебійного живлення треба 8 годин для підзарядки. А через те, що відключення не завжди прогнозовані, акумулятори не встигають заряджатись.

Читайте також: "Укренерго" анонсувало пом'якшення графіків знеструмлень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#немає_світла #немає_інтернету #мобільний_звязок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,78
40,84
EUR
43,86
43,90
PLN
10,12
10,15
Оголошення
live comments feed...