• Головна
  • Пропонував допомогу від держави та ООН: у Львові судимуть шахрая
16:05, 5 червня

Пропонував допомогу від держави та ООН: у Львові судимуть шахрая

Пропонував допомогу від держави та ООН: у Львові судимуть шахрая
Прокурори Галицької окружної прокуратури міста Львова скерували до суду обвинувальний акт стосовно 19-річного львів’янина.
Йому інкриміновано закінчений замах на шахрайство, шахрайство, несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, а також створення з метою протиправного використання шкідливого програмного забезпечення та розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованій системі (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 361, ч. 1 ст. 361-1, ч. 1 ст. 361-2 КК України), повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений організував шахрайську схему заволодіння коштами громадян за допомогою так званих фішингових сайтів.

Для цього чоловік розсилав повідомлення через чат-бот Telegram з інформацією про можливість отримання допомоги від держави. Зокрема, це стосувалось внутрішньо переміщених осіб, одиноких матерів або ж допомоги громадянам від ООН.

У повідомленнях він долучав посилання на фейкові сайти під виглядом банківських установ. Там потерпілі вводили свої особисті дані для доступу до онлайн-банкінгу.

Таким чином чоловік отримував коди доступу до рахунків потерпілих та міг проводити операції з їх коштами.

Окрім цього, після отримання даних потерпілих, фігурант розповсюджував їх дані третім особам за допомогою цього ж месенджеру.

Читайте також: Поліцейські затримали шахрая, який видурив у львів’янки значну суму

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #шахрай #прокуратура #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,88
40,95
EUR
44,30
44,40
PLN
10,28
10,33
Оголошення
live comments feed...