• Головна
  • У Львові лікарі врятували чоловіка, який обпік 40% тіла
14:58, 30 травня

У Львові лікарі врятували чоловіка, який обпік 40% тіла

У Львові лікарі врятували чоловіка, який обпік 40% тіла

52-річний Ігор Коваль отримав опіки 40% тіла, коли смалив кабана до свят. Через значне ураження дихальних шляхів, чоловік не міг навіть дихати.

Врятували пацієнта лікарі-комбустіологи лікарні святого Луки Першого медичного об’єднання Львова, повідомляє пресслужба ЛМР.

Пацієнт – із села Берізки-Бершадські, що у Вінницькій області. Щороку перед весняними святами чоловік коле кабана – це родинна традиція. Так само було і цього року. Всередині квітня чоловік заколов кабана і взявся його смалити з допомогою газового балону. Раптом хомут зі шлангом відірвалися, мить – і весь одяг на чоловікові спалахнув неначе факел.

Каретою швидкої пана Ігоря доправили до Вінницького опікового центру. А вже звідти, через два дні, його перевезли до Львова – у Центр термічної травми та пластичної хірургії лікарні святого Луки.

Чоловік поступив з опіками майже половини поверхні тіла. Вогонь уразив обличчя, руки, живіт, спину, стегна та сідниці. Лікарі у перші ж години після поступлення чоловіка взялися чистити його рани від мертвих тканин. А щоб відновити кровообіг в обпечених кінцівках, зробили спеціальні розрізи. Через опіки обличчя, шиї та дихальних шляхів, у пацієнта з’явилися набряки і він більше не міг дихати самостійно. Тож пана Ігоря підключили до апарату ШВЛ.

«Через 3 дні ми провели обширне оперативне втручання, яке тривало кілька годин. Ми висікли некротичні тканини на місці глибоких опіків та одномоментно закрили ці рани власною шкірою пацієнта, яку взяли з гомілок, а також частково з неушкоджених ділянок стегон та плечей. Через свою складність такі операції можуть виконувати лише у таких центрах як наш, тобто третинного рівня надання допомоги при опіках», - зазначає Іван Рик, завідувач Центру термічної травми та пластичної хірургії лікарні святого Луки Першого медоб’єднання Львова.

Після цієї операції набряки на шиї та обличчі пацієнта зійшли і він знову міг дихати. Також в результаті втручання прижилося 80% пересадженої шкіри.

У Львові лікарі врятували чоловіка, який обпік 40% тіла , фото-1

За місяць після поступлення пану Ігорю виконали повторну пересадку. До слова, для закриття поверхневих опіків лікарі використовували також і ксеношкіру, тобто свинячу.

Зараз чоловік почувається значно краще. Пересаджена шкіра приживається, а рани поступово гояться. Чоловік сподівається, що невдовзі зможе нарешті взяти на руки свою півторарічну донечку.

Читайте також: Львівські хірурги видалили 17-річній дівчині пухлину у вусі - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #лікарі #лікування #опіки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,46
41,51
EUR
45,67
45,80
PLN
10,62
10,67
Оголошення
live comments feed...