• Головна
  • Львівському екскурсоводу Петру Радковцю відкрили меморіальну таблицю
10:15, 28 квітня
Надійне джерело

Львівському екскурсоводу Петру Радковцю відкрили меморіальну таблицю

Львівському екскурсоводу Петру Радковцю відкрили меморіальну таблицю

Цьогоріч 27 квітня відомому краєзнавцю та культовому гіду Петру Радковцю мало б виповнитися 60 років, тож символічно, що саме у цей день у Львові відкрили меморіальну таблицю та погасили марку, присвячені легендарному львів’янину.

Меморіальну таблицю розмістили на фасаді будинку на вулиці Лисенка, 7, де Петро Радковець провів дитинство і юність. Про це повідомила Львівська міськрада.

Дизайн дошки створив Юрій Крукевич, добрий друг Петра Радковця. Ідею встановлення дошки запропонувало «Товариство Лева», учасником якого був сам гід.

«Петро Радковець впродовж 20 років проводив екскурсії для найрізноманітнішої публіки: посадовці найвищого рангу, іноземні делегації, туристи, діти і львів’яни, які все життя живуть в цьому місті. Кожного разу він робив це так, що люди прагнули повернутись на його прогулянку Львовом. Петро став культурним тригером, що надихав Львовом. Саме тому, на цій табличці є слово «натхненний».

Я дякую всім, завдяки кому ця табличка знайшла своє місце на будинку вулиці Лисенка. Думаю, багатьом львів’янам буде приємно, що Петро повернувся в літопис свого міста», – зазначив Омелян Ощудляк, зять Петра Радковця.

Після цього у Львівському туристичному офісі відбулась церемонія погашення поштової марки із зображенням професійного львівʼянина Петра Радковця. Марка охоплює 5 символічних зображень: культове фото Петра Радковця, чоловічок з бренбуду Львова 2019 року, який дизайнер змалював з найвідомішого гіда, та ключові елементи образу краєзнавця, без яких його важко уявити.

Читайте також: Львову 768 років! - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#петро_радковець #радковець_петро
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...