• Головна
  • «Пікапи для миру»: фермери з Великої Британії привезли до Львова ще 30 автівок для ЗСУ - ФОТО
16:53, 27 квітня
Надійне джерело

«Пікапи для миру»: фермери з Великої Британії привезли до Львова ще 30 автівок для ЗСУ - ФОТО

«Пікапи для миру»: фермери з Великої Британії привезли до Львова ще 30 автівок для ЗСУ - ФОТО

Волонтерська група фермерів з Великої Британії вчергове приїхала до Львова, аби передати партію позашляховиків для українських бійців на фронт. Цього разу це 30 автомобілів, в тому числі карета швидкої допомоги.

Весь транспорт наші військові отримають в межах ініціативи фермера Марка Лерда «Пікапи для миру», повідомляє Львівська ОВА.

«Відповідно до запитів, які військові формування скерували у Львівську ОВА, автомобілі передали воїнам з 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила, 150 навчального центру Командування Сил ТрО, а також для Повітряного командування «Захід». Авто слугуватимуть як підсилення мобільних вогневих груп, які збивають над Львівською областю ворожі ракети та «шахеди», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт.

«Ця допомога вкрай необхідна і наші волонтери з Великої Британії змогли на собі відчути реальний стан справ у нашій країні. Вночі Львівщина пережила чергову атаку з боку ворога, тому у нас немає іншого вибору, аніж перемагати і зробити це якомога швидше. Усі ці автомобілі слугуватимуть надійною підтримкою нашим бійцям на фронті, адже вони рятують життя наших співгромадян. Щиро вдячні за активну допомогу упродовж тривалого часу!», – наголосила заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула.

Позашляховики укомплектували генераторами та медикаментами.

«Моя дружина – українка, в моїх дітей тече українська кров. Коли повномасштабна війна почалась, ми захотіли зробити щось корисне для допомоги вашій країні. Ми зрозуміли, що найбільша потреба є в транспортних засобах та амуніції, тож заснували ініціативу «Пікапи для миру». Спершу ми хотіли передати 100 автівок, однак вже змогли втричі більше. Продовжуємо», – зазначив один із співзасновників ініціативи «Пікапи для миру» Вінг Гілінґам.

Як розповів Максим Козицький, британський фермер Марк Лерд та його друзі підтримують ЗСУ ще з 2014 року.

«За останній рік він разом з друзями передав українським воїнам уже 330 позашляховиків, які допомагають їм пересуватись по бездоріжжі, евакуйовувати поранених та рятувати найцінніше – життя наших людей. Дякуємо британському народові за допомогу та солідарність з нами. З такими союзниками Україна точно переможе!», – підкреслив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: 10-річна дівчинка зі Львівщини передала військовим два дрони

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #пікап #велика британія #автівки #допомога #зсу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,92
EUR
42,95
43,02
PLN
9,90
9,98
Оголошення
live comments feed...