• Головна
  • З якою фурнітурою купити валізу
Новини компаній
13:00, 27 квітня

З якою фурнітурою купити валізу

Новини компаній
З якою фурнітурою купити валізу, фото-1

Перед тим як купити валізу, потрібно ретельно вивчити її фурнітуру. Річ у тім, що саме вона здебільшого визначає, як довго прослужить виріб, та наскільки зручним він буде. Звісно, тканина чи пластик теж можуть розірватись та поламатись, проте це трапляється рідше. Тож треба розбиратися, якими бувають ручки, коліщата та замки для чемоданів.

З якою ручкою купити валізу

Є три різновиди ручок для чемоданів:

  • Жорсткі;
  • Телескопічні;
  • На корпусі.

Перший варіант є класичним, він надійний та довговічний. Для виготовлення використовується метал або міцний пластик. Окрім того, що такі ручки є надійними, їх ще й просто використовувати.

Телескопічні ручки є складнішими, та з’явилися пізніше. Це висувний елемент, який дозволяє змінювати висоту. Це дуже зручно, адже така валіза підійде для людей різного зросту, а в складеному стані взагалі не забирає місця. Але через те, що ручка має більше деталей, збільшується ймовірність, що вона зламається. Тому варто звертати увагу на її якість. Елемент має бути з вуглепластику чи металу.

Зараз ручки на корпусі самостійно не використовуються. Це додатковий елемент, який закріплюється безпосередньо на корпусі валізи. Він служить для зручності перенесення багажу в руках. Зазвичай такі ручки роблять з тканини, вони можуть бути стаціонарними чи можуть зніматися.

Варто зазначити, що моделі з телескопічними ручками зазвичай дорожчі, проте ними користуватися зручніше, адже вони гнучкіші. Але жорсткі ручки здебільшого виявляються надійнішими.

Коліщата для валіз

Чемодани бувають з різними системами коліс. Перш за все вони поділяються за кількістю роликів. Їх може бути два або чотири. Двоколісні моделі відрізняються стабільністю та маневровістю. Коліщата розміщуються на одній вісі, завдяки чому легше пересувати багаж на недуже рівній поверхні.

Чотириколісні валізи є максимально стабільними та комфортними при їх пересуванні по рівній поверхні. Коліщата розміщуються по кутах багажу, завдяки чому забезпечується рівномірний хід по різних поверхнях.

Варто зазначити, що коліщата можуть бути одинарними або здвоєними, з підшипниками або без них, гумовими та пластиковими. І все це впливає на комфорт та довговічність. Найкращим варіантом будуть здвоєні гумові колеса з підшипниками. Річ у тім, що пластик швидко ламається та створює багато шуму при перевезенні валізи. Коли відсутні підшипники, колеса гірше прокручуються.

Замки для валіз

Замикатися багаж може на навісний або інтегрований замок. Перший варіант характерний тим, що його можна зняти з однієї валізи та поставити на іншу або можна використовувати для інших цілей. Тобто навісний замок дає можливість використовувати його як завгодно, а коли зламається – замінити на новий.

Якщо говорити про надійність таких моделей, то тут все залежить від їх якості, про яку можна судити за ціною. Більшість замків можна зламати за допомогою кусачок, а якщо сама фурнітура не піддається інструменту, то перекушуються «вушка» на чемодані. Тому варто звертати увагу не лише на надійність замка, а ще й на якість елементів фіксації на валізі.

Та зараз більшість валіз оснащується інтегрованими (вбудованими) замками, які від початку у виробі. Така фурнітура може вбудовуватись у верхню або бокову панель валізи. Звісно зняти її з одного багажу та поставити на інший не вийде. Та головний плюс полягає в тому, що вам треба лише купити валізу, без додаткових пошуків замків. Крім того, вони краще захищають вміст, їх вже не вийде перекусити.

Щоб вибрати хорошу валізу, потрібно ретельно дослідити якість ручок, коліщат та замків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#валізи #Yes-валіза
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,89
39,95
EUR
42,93
43,00
PLN
9,87
9,97
Оголошення
live comments feed...