• Головна
  • Львів знову отримає від Нідерландів тюльпани
17:35, 19 квітня
Надійне джерело

Львів знову отримає від Нідерландів тюльпани

Львів знову отримає від Нідерландів тюльпани

Понад 20 сортів тюльпанів сьогодні цвітуть на близько 100 локаціях Львівської громади: у парках, скверах, на клумбах та просто на вулицях.

За два роки Нідерланди передали Львову понад 200 тисяч цибулин тюльпанів. Під час візиту до Львова консул України в Нідерландах долучився до конкурсу «Львів – місто весни» та запевнив, що тюльпани розквітнуть у Львові і наступного року.  Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Еміль де Севрен Жакет голова торгово-промислової палати Амстердам-Україна та почесний консул України в Королівстві Нідерланди розповів, що мешканці Нідерландів, а також представники бізнесу, не перший рік підтримують українців.

«Ці тюльпани – знак нашої дружби та відданості Україні. Це подарунок від бізнес-спільноти Нідерландів. Ми знаємо, що українці, на жаль, не можуть приїхати до нас, тож ми вирішили принести часточку Нідерландів сюди, адже це важливий національний символ нашої країни», – каже Еміль де Севрен Жакет.

Загалом цього року 450 тисяч тюльпанів подарували Україні. Окрім Львова, вони також цвітуть у Києві, Бучі, Херсоні, Дніпрі та Одесі. Наступного року сподіваються збільшити кількість тюльпанів, які передадуть Україні до мільйона, щоб більше людей могли насолоджуватись ними.

«Я візьму під особисту відповідальність, щоб наступного року у вас знову було 100 тисяч, або й більше, тюльпанів», – додав Еміль де Севрен Жакет.

Один зі спонсорів - власник торгівельної компанії з виробництва тюльпанів Юрій Петричко. Він родом зі Львівщини. Чоловік каже, ідея подарувати тюльпани  українцям народилась два роки тому. Спершу вирішили відправити невеликі партії квітів, а згодом збільшили об’єми.

«Ми дуже раді, що наші тюльпани в надійних руках, все зроблено дійсно дуже професійно, розподілено кольори по локаціях, а найважливіше, що ці квіти радують людей, дарують їм посмішки і це радує нас», – каже Юрій Петричко.

Читайте також: У Львові біля індустріального парку облаштують регульовані пішохідні переходи

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#тюльпани #нідерланди #тюльпани_львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,79
EUR
42,78
43,10
PLN
9,80
9,97
Оголошення
live comments feed...