• Головна
  • Що зміниться для львів’ян з 1 квітня
10:06, 1 квітня
Надійне джерело

Що зміниться для львів’ян з 1 квітня

Що зміниться для львів’ян з 1 квітня

З 1 квітня у Львові зможуть встановлювати літні майданчики, у міській раді відбудуться кадрові чистки, а мінімальна зарплата зросте до 8 тис. грн.

Перехід на літній час

У ніч проти неділі, 31 березня, в Україні відбудеться перехід на літній час. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України».

31 березня о третій годині ночі за київським часом буде запроваджено літній час шляхом переведення годинникової стрілки на одну годину вперед. Водночас гаджети цей перехід зроблять автоматично.

Літні майданчики

Традиційно у Львові з 1 квітня заклади громадського харчування можуть встановлювати літні майданчики. Щоправда, після того, як отримають дозвіл від міської ради. За сезон у Львові дозвіл на встановлення літніх майданчиків отримують приблизно пів тисячі закладів.

Відповідно до правил, літній майданчик не повинен містити мангалів, а також торговельного обладнання, встановленого поза межами закладу ресторанного господарства.

Зросте мінімальна зарплата

Відповідно до закону про держбюджет-2024 рік з 1 квітня мінімальна заробітна плата зросте з 7100 до 8 000 грн. У погодинному розмірі мінімалка зросте з 42,6 грн до 48 грн. До кінця 2024 року розмір мінімальної зарплати більше не переглядатимуть.

Перерахунок пенсій 

З 1 квітня пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення / попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або які відпрацювали менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки.

Однак очікувати, що уже за квітень пенсіонери отримають підвищені пенсії, не варто. Як повідомили у ПФУ, перерахунок буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року (строк подачі звітів – до 10 травня). Тобто орієнтовно в червні пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня.

У Львівській міській раді стане менше працівників

З 1 квітня у мерії набуде чинності нова структура виконавчих органів, що передбачає зменшення її чисельності на 150 осіб. Скорочення відбувається у всіх підрозділах Львівської міської ради.

Як повідомляє пресслужба Львівської міськради, згідно з новою структурою, у мерії ліквідовують три департаменти: міської агломерації, з управління персоналом та адміністративних послуг, а також розформовують управління інформаційних технологій. Зміни відбуваються також в інших управліннях Львівської міськради.

Читайте також: Львівський органний зал: які концерти і події відбудуться у квітні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#зміни_для_львівян #зміни #літні_майданчики #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,45
41,50
EUR
45,75
45,80
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...