• Головна
  • Львівські шкільні ліги стартували майже по всій Україні, - ВІДЕО
09:33, 6 лютого
Надійне джерело

Львівські шкільні ліги стартували майже по всій Україні, - ВІДЕО

Львівські шкільні ліги стартували майже по всій Україні, - ВІДЕО

Стартували всеукраїнські шкільні ліги «Пліч-о-пліч». Проєкт взяв за основу Львівські спортивні шкільні ліги і участь у них візьмуть більше 300 000 школярів з 20 областей України.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

«У Львові минулого року були створені шкільні ліги, які дуже активно і прогресивно розвиваються. Ми зробили їх для того, щоб підняти масовість заняттями спортом серед дітей і бачимо, що це працює. Саме тому програму підхопив Офіс президента і вже сьогодні розпочинаються всеукраїнські шкільні ліги. Можна вже сказати, що це наймасштабніший український спортивний проєкт серед школярів», – розповів Антон Нікулін, начальник управління спорту Львова.

Проєкт стартував одразу у 5 місцях України, які символічно представляли 5 різних видів спорту, з яких починаються всеукраїнські ліги: Київ (баскетбол), Київщина (футзал), Одещина (волейбол), Дніпропетровщина (спортивне орієнтування) і Львівщина (черлідінг).

«Пліч-о-пліч» в першому сезоні охоплює 20 областей України та м. Київ. В змаганнях зареєструвалися 29 055 команд (з яких з Львівщини – 2850 команд), а це більше 300 000  школярів та більше 5000 закладів середньої освіти.

На відкритті шкільних ліг «Пліч-о-пліч» у Львові була і художня гімнастка, дворазова чемпіонка Всесвітньої універсіади, фіналістка Олімпійських ігор 2020, срібна призерка Юнацьких Олімпійських ігор Христина Погранична. Зараз ще вона має честь бути амбасадоркою Львівщини у всеукраїнських шкільних лігах.

«Дуже добре і дуже актуально, що зараз організовують такі ліги. Це, насамперед, дуже допомагає розвивати дітей і спорт в Україні. Це про мотивацію, про цілеспрямованість, про здоровий спосіб життя. А ще – це дуже цікаво! Радію, що зараз школярі мають можливість долучатись до таких спортивних командних змагань і що я мають можливість бути дотичною до цієї ініціативи», – зазначила Христина Погранична.

Головна мета проєкту – залучення школярів до фізичного розвитку, формування у них лідерських якостей через спорт, можливість самовиразитися, відчути командний дух, атмосферу спілкування, дружби, психоемоційна підтримка та можливість подорожувати з командою різними куточками нашої країни.

«Сьогодні дуже важливий день, тому що ідея, яка свого часу зародилася у Львові, стає національним проєктом. Залучено багато міст, багато учасників і багато енергії, що ми побачили сьогодні під час живого включення. Шкільні ліги доводять, що ми всі – одна команда і нам важливо бути єдиними, сильними», – наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Читайте також: Пропонував росіянам наступати на Львів: СБУ викрила зрадника у Верховному Суді України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #спорт #шкільні_ліги #Пліч-о-пліч #старт_сезону #школа
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...