• Головна
  • Рекрутинг у військо: що нового та як це відбувається у Львові
14:45, 27 січня
Надійне джерело

Рекрутинг у військо: що нового та як це відбувається у Львові

Рекрутинг у військо: що нового та як це відбувається у Львові

Теми мобілізації, ухилянтів, "полювання" ТЦК на чоловіків та бізнесу на вивезенні з воюючої країни тих, хто боїться стати на захист Батьківщини наразі – найгарячіші та найболючіші у ЗМІ, пабліках та кожній кухні. Тим часом у Львові створюється інфраструктура рекрутингу, яка дозволяє добровольцям керувати власною долею.

Тепер у місті є можливості без вказівки від офіційних установ обрати власну військову спеціальність, підрозділ, здобути навички і вже потім, після підготовки, виконувати обов'язок із захисту держави та максимально збільшити власні шанси пройти війну переможцем, а не загинути через відсутність досвіду, умінь та психологічної підготовки. Що про це відомо на цей час, розбиралася редакція 032.UA.

Прямий контакт Третьої штурмової

У Львові відкрили власні рекрутингові центри одні з найвідоміших у країні бойових підрозділів, які мають героїчне минуле та постійно присутні у медіа через гарні власні навички зв'язку з громадськістю та істеричне відношення до них з боку російських пропагандистів, що лише додає реклами цим бойовим структурам. Це – Третя окрема штурмова бригада та Батальйон "Вовки Да Вінчі".

Першим став рекрутинговий центр Третьої штурмової бригади, офіційно відкрили його 22 липня 2023 року. У бригаді наголошують, що перед відправленням у зону бойових дій новобранці проходять двомісячну військову підготовку.

Для того, щоб приєднатися до лав Третьої штурмової бригади, потрібно заповнити анкету.  Після цього потенційного кандидата запросять на співбесіду та фізтест у рекрутинговий центр. Після співбесіди та позитивної резолюції, кандидат подає необхідні документи у військову частину. Після зарахування – проходить базову військову підготовку. Опісля – проводить 30 днів у навчальному центрі. Далі – 5-тижневий "курс молодого бійця", який проводять ветерани бригади та досвідчені інструктори. І тоді, після понад двомісячного навчання, боєць вирушає до свого підрозділу. Також важливим є те, що новобранець може обрати для себе той чи інший підрозділ бригади.

Адреса центру: вул. Староєврейська, 7а, працює щодня з 10:00 до 17:00.

"Це може бути піхота, механізований чи штурмовий батальйони – є можливість обрати… У нас дуже високий рівень підготовки. Наше командування – це ветерани "Азову", ССО, тобто, люди, які брали участь у бойових діях з 2014 року,  які мають досвід та мають гарні організаційні здібності. Наша бригада на 80% складається з добровольців і на полі бою показує гарний результат", - зазначив у день відкриття керівник рекрутингового центру Третьої окремої штурмової бригади Тарас Корженко.

Рекрутингові центри Третьої штурмової бригади працюють також у Києві та в Дніпрі.

"Вовки Да Вінчі" на площі Ангелів

Львів також став першим містом, де "Вовки Да Вінчі" набиратимуть бійців для збільшення потужностей свого батальйону. 26 січня, тут відкрили офіс, куди щодня зможуть приходити охочі приєднатися до боротьби за Україну.

Батальйон безкоштовно отримав у тимчасове користування приміщення у центрі міста на площі Ангелів (поблизу Гарнізонного храму). Усі ремонтні роботи зробили коштом благодійників.

"Дуже важливо відкрити саме у Львові наш рекрутинговий центр, тому що Галичина нам подарувала дуже багато вагомих людей. У Львові, у західній Україні важливо робити саме такий центр, тому що ми впевнені, що він дасть нам тих мотивованих бійців, які нам потрібні.

Якщо ми хочемо перемоги, всі мають зрозуміти, що кожен внесок дуже важливий. І нам в батальні потрібні і діловоди, і юристи, і водії, і піхота, і артилеристи – тобто вакансії є, і кожен зможе знайти себе. Головне мати бажання і мотивацію захищати країну", - розповів Сергій Філімонов, заступник начальника з розвідки батальйону "Вовки Да Вінчі".

"Для нас важливо, щоб люди, які будуть з нами пліч-о-пліч воювати, були добровольцями, щоб їх не виловлювати по вулицях і силоміць не штовхали в армію. Щоб люди самі приходили, щоб вони могли подивитися, познайомитися з нами особисто ще до підписання контракту, і могли обрати нас як свою родину", - наголосила Аліна Михайлова, керівниця медичної служби Ульф, батальйону "Вовки Да Вінчі".

У приміщенні рекрутингового центру облаштували музей бойової слави батальйону. Тут можна побачити артефакти, які привезені з найгарячіших точок, де ведуться бої за Незалежність України.

Контактний номер телефону: 0800 400 403. Адреса офісу – площа Ангелів, 2.

Можливості онлайн зростають

Два рекрутинговий центри і великому місті, насправді, не так вже й багато. Але це лише початок і це не означає, що їх кількість не збільшуватиметься. Крім того, після повномасштабного вторгнення в Україні з'явилася ціла онлайн-інфраструктура з рекрутингу, яку вже визнали на рівні Міністерства оборони.

Починалося все з власних інтернет-сторінок підрозділів, де запрошувалися добровольці на службу, контактів у різних соцмережах. Тобто від контактів на рівні кума-свата-брата українське військо зробило стрибок до розвинутої, але не систематизованої мережі контактів онлайн. Потім з'явилися спеціалізовані сайти, підключилися рекрутингові агенції, які раніше займалися працевлаштуванням у цивільній сфері, відтепер вони роблять це і у військовій.

Наприкінці 2023 року Міністерство оборони України уклало угоди з чотирма компаніями з рекрутингу — платформами розміщення вакансій: Lobby X, Work.ua, Robota.ua, Olx.ua. Спеціалізованим саме на військовому рекрутингу з них є Lobby X.

"Для нас важливий принцип добровільності, що дає військам можливість отримати вмотивованих людей. Наші кандидати прийшли до цього самостійно та свідомо. А отже, у них значно більша мотивація якісно виконувати свої обов’язки. Перший крок – зайти на сайт та ознайомитися з вакансіями. Другий – знайти ту, яка відповідає навичкам, досвіду та запиту кандидата. І третій крок – відгукнутися на таку вакансію, зокрема, відправити своє резюме", - розповіла АрміяInform директорка воєнного департаменту Lobby X Ольга Бандрівська.

Обмежень щодо кількості відгуків на вакансії немає на таких сайтах. Далі ці резюме передають до командування визначених підрозділів. І якщо ви проходите первинний відбір, то з кандидатом зв’язуються представники частини. Може бути співбесіда, перевірка, спеціальний відбір. Якщо все пройти, то далі вже мобілізовують.

У чому тут прогрес

Що означають такі ініціативи "знизу", кола підрозділи самостійно виходять на контакт з потенційними захисниками та захисницями Батьківщини? Найголовніше – це можливості отримати всі відповіді на питання, які турбують та навіть лякають. Ми живемо у світі, де найбільше коштує інформація, а у даній сфері вона може коштувати буквально життя людини. Бо коли командири підрозділів самостійно підбирають, готують собі команду, це надає додаткових гарантій, люди здобудуть перемогу, а не загинуть, навіть героїчно. З рештою всі виграють: доброволець отримує відповіді та гарантії, командир – вмотивованих, навчених бійців.

Це також зовсім не означає, що ТЦК та СП віджили своє і їхні методи архаїчні і зовсім не працюють. Це зовсім не так, просто трансформувати систему, яка зберігалася ще з часів срср миттєво не вийде, а під час війни реакція має бути швидкою. Тому і відбуваються "імпровізації", які стають подарунком російської пропаганді да демотивують суспільство. Але ж "військомати" трансформуються, створюються цифрові реєстри військовозобов'язаних та ін. Тільки, на жаль, сьогодні вони надто залежні від волі політиків, які ламають списи, шукаючи, на кого списати невдачі із мобілізаційним процесом, і, відповідно, недостатні успіхи на фронті. Хоча, насправді, українське військо робить неможливе. Просто для низки політиків власне та медійне уявлення про війну дуже відрізняється від реалій, що приводить до когнітивного дисонансу не тільки в них, а й у суспільства в цілому.

Тим часом у реальному світі на сьогодні фраза діючого військового у соцмережах на кшталт: "Качайте фізуху, бо служити будуть усі" – для когось може стати мотивацією, а для когось – психологічною травмою. Хоча вона абсолютно нормальна і не містить негативу для потенційних військовослужбовців. Просто жорстка, як і все у світі війська. І таке різне її розуміння не наслідок вольових якостей кожної окремою людини, а, скоріше, відсутності якісної, доступної інформації. Бо людей найбільше лякають невідомі, уявні "монстри", якими малюють зараз ті ж самі ТЦК та систему мобілізації в цілому українські інфантильні політики і громадяни та уся орда російських ботів та пропагандистів.

Тому рекрутингові центри та онлайн-платформи зараз – це відповідь перш за все на провал інформаційної кампанії з боку влади. Це треба визнати та робити своє далі. Бо важливо розуміти, що війна із заболоттям – це назавжди. Ми їм вже нічого не пробачимо, а вони нічого, окрім руйнування, не вміють. Тому ми приречені перемогти. Зробити це меншою кров'ю можна якраз звертаючись до таких центрів рекрутингу, якщо у ТЦК ви поки що не довіряєте.

Читайте також: Батальйон «Вовки Да Вінчі» відкрив свій перший рекрутинговий центр у Львові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #мобілізація #рекрутинг #ЗСУ #Вовки_Да_Вінчі #Третя_окрема_штурмова_бригада #ТЦК
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...