• Головна
  • У Львові створили Міжархівний пошуковий портал
16:02, 6 січня
Надійне джерело

У Львові створили Міжархівний пошуковий портал

У Львові створили Міжархівний пошуковий портал

У Державному архіві Львівської області презентували новий цифровий ресурс на єдиній платформі «Міжархівний пошуковий портал».

Центральний державний історичний архів м. Львів (ЦДІАЛ) стане 5-им центральним архівом, який долучиться до пошукового порталу українських архівів, та 7-им архівом загалом, який долучився до цього проєкту, повідомила Львівська ОВА.

Наше завдання – залишити та зберегти якнайбільше пам'ятних архітектур, споруд, історичних будівель, такими, якими вони є. Щоб наші діти мали змогу читати, бачити, відчувати і бути дотичними до великої української держави. Ми зробимо все від нас належне, щоб чимбільше історичних та архівних документів відцифрувати та якнайбільше музеїв і колекцій зберегти. Дякую усім, хто долучився до проєкту та вкладає велику працю для збереження архіву”, – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зазначається, що серед оцифрованих копій архівних документів – колекція грамот на пергаменті, що містить левову частку найдавніших унікальних документів Національного архівного фонду України, фонди гродських і земських судів Руського воєводства XV–XVIII століть, метричні книги римо-католицького віросповідання Галичини XVII–XX століть, особові фонди визначних діячів України (митрополит Андрей Шептицький).

Читайте також: Відбулося 62 бойових зіткнення: яка ситуація на фронті

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Міжархівний_пошуковий_портал_львів #архів_у_львові #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...