• Головна
  • Завтра Львів попрощається з двома Героями, - ФОТО
16:17, 31 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Завтра Львів попрощається з двома Героями, - ФОТО

Завтра Львів попрощається з двома Героями, - ФОТО

У понеділок, 1 січня, Львів попрощається з військовослужбовцями Орестом Рисем і Миколою Алексиком, які захищали Україну від окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 12:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а об 12:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Орест Рись

(23.11.1995-27.12.2023) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї «Сихівський» Львівської міської ради. Здобув професійно-технічну освіту у ВСП «Автомобільно-дорожній фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка», згодом вступив до Львівського національного університету природокористування. З дитинства брав активну участь у діяльності молодіжних організацій «Сокіл» і «Спадщина».

Також здобув юридичну освіту в Інституті післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Львівського національного університету імені Івана Франка. Захоплювався музикою: майстерно грав на гітарі та співав у Львівській державній академічній чоловічій хоровій капелі «Дударик». Обожнював походи в гори, займався альпінізмом та мріяв зійти на вершину гори Еверест. Також любив море, мріяв повернути Крим та відвідати Кримські гори.

Учасник Революції Гідності. Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі батальйону «Карпатська Січ».

Після повернення до цивільного життя працював певний час за кордоном. У розпал пандемії коронавірусу у співпраці із Червоним Хрестом та гірською оперативно-рятувальною службою активно займався волонтерською діяльністю, допомагав тим, хто цього потребував. Протягом останнього періоду обіймав посаду менеджера з продажів у будівельній компанії.

У 2020 році вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, здобув звання «молодший лейтенант». Одразу після випуску підписав контракт із 58-ю окремою мотопіхотною бригадою імені гетьмана Івана Виговського оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Початок повномасштабного вторгнення зустрів на передовій у складі 58-ї бригади, згодом боронив державу у лавах 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. Під час проходження служби отримав звання «старший лейтенант».

У Ореста Рися залишилися дружина, батьки, сестра, брат та бабуся.

Микола Алексик

(18.08.1994-16.12.2023) Уродженець села Великі Ком’яти Закарпатської області.

У 2-річному віці разом з мамою переїхав до Львова. Микола Алексик ріс без батька, виховувався мамою, бабусею і дідусем – видатним оперним співаком Андрієм Алексиком, який привив онукові велику любов до України.

Закінчив чотири класи Середньої загальноосвітньої школи №9, згодом вступив до Львівської лінгвістичної гімназії Львівської міської ради Львівської області. Під час навчання у школі займався бальними танцями на професійному рівні у школі спортивного танцю «Рондо».

Здобув вищу освіту у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності за спеціальністю «Організація і регулювання дорожнього руху».

Після завершення навчання займався приватним підприємництвом. Був надзвичайно творчою людиною: захоплювався кінематографом, писав вірші та грав на гітарі. У 2019 році закінчив «Майстерню Impro театру». Обожнював подорожувати і відвідувати нові місця, а особливо любив відпочивати у Карпатах. За словами рідних, «Микола Алексик, як і дідусь, завжди шукав себе та істину».

У 2021 році переїхав до Києва, тут працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Глобал-Логистикс» та відвідував кіношколу “Ukrainian Film School”.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації, попри незадовільний стан здоров’я, добровольцем став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував бойові завдання на південному і східному напрямках у складі 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України.

У Миколи Алексика залишилися мама і бабуся.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 31 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прощання_з_героями #львів_прощання_з_героями #новини_львів #львів_попрощається_з_героями #новини_Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,46
41,51
EUR
45,70
45,80
PLN
10,62
10,67
Оголошення
live comments feed...