• Головна
  • Як палає російський флот: ураження "Новочеркаська", - ВІДЕО
18:32, 26 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Як палає російський флот: ураження "Новочеркаська", - ВІДЕО

Як палає російський флот: ураження "Новочеркаська", - ВІДЕО

Поки українці очікували з боку росіян різдвяної атаки по інфраструктурі та цивільних об'єктах, ЗСУ потопили в порту Феодосії ворожий великий десантний корабель "Новочеркаськ". Також, ймовірно, були пошкоджені портова інфраструктура і судна забезпечення, що були поблизу.

Дані з соцмереж про цю подію офіційно підтвердили військові, зокрема, командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Близько 02:50 у Феодосії пролунали вибухи, у порту почалася пожежа. Вже в районі 03:30 стався другий вибух, від якого у найближчих будинках вилетіли вікна, почалася детонація.

За словами Олещука, ВДК "Новочеркаськ" "вирушив слідом" за флагманом Чорноморського флоту РФ "Москва". "Дякую пілотам Повітряних сил і всіх причетних за філігранну роботу. Надягайте штани і їдьте з нашого Криму, поки що не пізно", - заявив генерал.

Ця подія також мала відображення у зведенні Генштабу ЗСУ, тож знищення ВДК можна вважати остаточно підтвердженим.

Якщо стисло, у стрічках новин подія виглядає таким чином:

  • Командувач Повітряних сил Микола Олещук заявив, що "Новочеркаськ" було знищено ударом Сил оборони.
  • Удар завдавала тактична авіація крилатими ракетами повітряного базування.
  • Представник ПС Юрій Ігнат заявив, що на борту російського корабля однозначно були боєприпаси, ймовірно, навіть ударні безпілотники типу Shahed. Саме тому, за його словами, була така сильна детонація.
  • Для атаки могли використовувати "не одну ракету Storm Shadow".

Цю подію також помітили за кордоном: За чотири місяці Росія втратила 20% свого Чорноморського флоту, заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс.Він зазначив, що домінування Росії у Чорному морі зараз "поставлене під сумнів".

Це та сама святкова перемога, яку наразі очікує українське суспільство, надто збуджене багатьма вкидами російської пропаганди, висловлюваннями власних недолугих політиків та нібито непорозуміннями у військово-політичному керівництві країни. Саме тому редакція 032.ua вважає за потрібне наповнити власну стрічку чудовими краєвидами палаючого російського флоту, аби підтримати бойовий дух українців.

Отже, "гра" у корабелі між Україною, яка наразі практично не має власного флоту, та росією, про непереможність кримської армади якої знає кожна праска на планеті, зараз виглядає так:

Воєнний аналітик Олександр Коваленко пояснює значення "бавовни" у Феодосії таким чином:

Даний БДК належить до проекту 775, великих десантних кораблів, які будували СРСР на верфі в Гданську. Сам же БДК-46 "Новочеркаськ" був одним із найновіших зразків цієї серії, був прийнятим до складу флоту 1987 року.

На сьогоднішній день у Росії немає повноцінної заміни БДК проекту 775 і максимально експлуатує дані кораблі, кожна втрата яких для неї непоправна і не менш болісна, ніж втрата бойового корабля типу корвет або навіть фрегат.

До речі, БДК "Новочеркаськ" отримав попередження від Всесвіту ще 24 березня 2022 року, коли в порту тимчасово окупованого Бердянська потрапив під удар. Тоді було знищено БДК "Саратов", а от "Новочеркаську" з пошкодженнями, але вдалося втекти.

Після ремонту корабель був зайнятий у логістиці окупантів, перевозив техніку, боєприпаси, а також дрони-камікадзе Shshed-136. З урахуванням детонації, яку можна було спостерігати в Феодосії порту цієї ночі, стояв він там явно не порожняком.

І на завершення про спалах у Мордорі: після знищення "Новочеркаська" МВС Росії оголосило у розшук командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука.

Читайте також: За добу відбулося майже 100 боєзіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Новочеркаськ #ураження #ЗСУ #повітряні_сили_ЗСУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...