• Головна
  • Що важливого відбулося на Львівщині за тиждень – Козицький
13:57, 16 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Що важливого відбулося на Львівщині за тиждень – Козицький

Що важливого відбулося на Львівщині за тиждень – Козицький

Після 18 років перерви зі Львова до Варшави вирушив перший потяг. На станції Рава-Руська пасажири здійснюють пересадку з поїзда української колії на поїзд польського перевізника SKPL європейської колії і зворотно. Відновлене сполучення дозволить пасажирам з української і польської сторін добиратися у гарних умовах та розвантажить автомобільні пункти пропуску.

Про важливе з життя Львівської області за останні сім днів повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

  • Нашу область відвідала одна з найбільших офіційних іноземних аграрних делегацій, які приїжджали в Україну від початку повномасштабної війни. Це делегація Королівства Данія на чолі з Міністром продовольства, сільського господарства та рибальства Якобом Єнсеном. Провели у Львівській ОВА круглий стіл щодо співробітництва України та Данії в агропромисловому секторі. Докладніше.
  • У Львівській ОВА створять робочу групу, яка контролюватиме використання бюджетних коштів. Зроблять це відповідно до протокольного доручення Уряду. Водночас, Львівська ОВА розширить поле зору на закупівлі, замовниками яких є органи місцевого самоврядування, їхні структурні підрозділи та підпорядковані комунальні підприємства. Не омине ця процедура і районні військові адміністрації та структурні підрозділи ОВА.
  • Львівщина взяла участь у Національному форумі регіональних координаційних центрів. Відбувся він у столиці. Під час події представили проєкти, які допомагають вирішувати питання ВПО, родин військовослужбовців, дітей та підлітків, а також людей старшого віку і з інвалідністю.
  • Для дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування придбають ще 8 помешкань у нашій області. На цю мету громади скерують понад 3 млн грн. Ще 2,8 млн грн як співфінансування виділять з обласного бюджету.
  • У військовому ліцеї при Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в одному з районів Львівської області завершують ремонт. Ліцей надає повну загальну середню освіту та забезпечує поглиблену допрофесійну підготовку військового спрямування для подальшого навчання у вищих військових навчальних закладах України.
  • На території госпіталю у нашій області, де проходять лікування й реабілітацію українські оборонці, облаштували комплекс тренажерних майданчиків. Він включає різні блоки й елементи, які дозволяють провести ефективне тренування чи заняття з реабілітації. Тренажери мають вбудовані ваги та антивандальну конструкцію. Одночасно тренуватися тут можуть до 15 осіб.
  • Львівський обласний клінічний перинатальний центр почав облаштовувати сучасну операційну в укритті. Вже придбали частину необхідного обладнання на понад 2 мільйони гривень. Йдеться про дефібрилятор, два приліжкових монітори пацієнта, операційний стіл. Нагадаю, це саме та операційна, на облаштування якої ми збирали кошти у травні під час благодійного мистецького аукціону «PROMIN», який проводили у Львівському національному театрі опери та балету.
  • У Лопатині відремонтували будівлю гуртожитку філії Добротвірського професійного ліцею. Тутнавчаються 300 учнів за професіями будівельного, електротехнічного та кулінарного напрямів. Серед здобувачів освіти є діти-сироти та діти з інвалідністю. Гуртожиток ліцею також прийняв на тимчасове проживання понад 100 вимушених переселенців.
  • Наразі учні Гірницької гімназії Червоноградської міської ради змушені навчатись у пристосованих приміщеннях дитсадка. Але вже невдовзі вони перейдуть у відреконструйовану школу. Реконструкцію почали у 2021 році. На це скерували майже 35,5 млн грн.
  • У Самборі відкрили молодіжний центр. Він запрацював завдяки програмі «Розвиток мережі молодіжних центрів та просторів у Львівській області».
  • У селі Волосянка Славської громади запрацював оновлений бібліотечний простір. Облаштували його в межах проєкту «Модель сучасної бібліотеки», який Славська громада реалізує спільно з департаментом з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА. За кошти обласного та місцевого бюджетів придбали нові книжкові стелажі та меблі, ноутбук, інтерактивну дошку, проєктор, принтер, ламінатор та декор, а також закупили настільні ігри.
  • Українська парачемпіонка з фехтування на кріслі колісному Надія Дьолог успішно склала практичний іспит та отримала у сервісному центрі МВС у селі Зимна Вода водійське посвідчення категорії «В». Вона стала однією з перших слухачок Автошколи для осіб з інвалідністю та проходила навчання на базі Львівського державного університету внутрішніх справ.

Читайте також: Садовий повідомив, скільки Львів витратить на ремонт мосту на вулиці Ковча.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #події_тижня_Львів #події_тижня_Льввська_ОВА #Максим_Козицький
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...