• Головна
  • Основні характеристики зеленого чаю
Новини компаній
06:31, 4 жовтня 2023 р.

Основні характеристики зеленого чаю

Новини компаній
Основні характеристики зеленого чаю

Серед найбільш популярних сортів чаю на території Китаю вважають саме зелений чай. У продажу на сьогодні фіксується більше 1500 різноманітних видів, кожен із яких має свій унікальний смак та аромат. На сьогодні саме зелений чай вирощують у різних провінціях Китаю, а сам процес збору врожаю відбувається ранньою весною.

Основні факти, які варто знати про зелений чай

Вирішивши насолодитися ароматним зеленим чаєм, в першу чергу варто ознайомитися з основними фактами про цей продукт. До них можна віднести наступні:

  • смак – незалежно від того, якому сорту зеленого чаю буде надано перевагу, кожен з ним має досить м’який та освіжаючий смак;
  • колір – сам настій зеленого чаю має прозорий колір із золотистим або легким зеленим відливом;
  • аромат – у ароматі зеленого чаю кожна людина може відчути яскраві нотки трав та квітів. На практиці можна зустріти деякі сорти, які мають запах меду, польових квітів та жасмину;
  • зберігання – якщо є потреба правильно організувати процес зберігання зеленого чаю, для цього варто використовувати температуру в межах -18 градусів;
  • упакування – варто звернути увагу на те, що якісний зелений чай має виключно ціле листя. Саме цей фактор враховується під час визначення його якості.

Перед тим, як придбати будь-який сорт зеленого чаю, в першу чергу кожен повинен познайомитися з перерахованими вище фактами про цей унікальний продукт.

Основні етапи виготовлення зеленого чаю

Сам процес збирання зеленого чаю припадає на період з початку березня до початку квітня. Це пов’язано з тим, що саме в цей час вершини кущів зеленого чаю є максимально насиченими на поживні речовини. Після того, як відбувається процес збору зеленого чаю, технологія його виготовлення складається з наступних етапів:

  • відпочинок - це етап, на якому листя чаю позбавляється від зайвої вологи. Тому перед подальшим процесом обробки йому дають час на те, щоб відлежатись;
  • фіксування зелені - це головний етап, який зустрічається під час виготовлення зеленого чаю. На цьому кроці відбувається обжарювання зеленого листя при температурі, яка досягає 200°. Необхідність виконання цього процесу пов'язана з тим, щоб у листочках зеленого чаю збереглися всі корисні властивості;
  • скручування - на цьому етапі відбувається надання необхідної форми зеленому листю чаю;
  • просушування - це кінцевий етап, який спостерігається під час виготовлення зеленого чаю.

Всі перераховані вище етапи є обов'язковими під час заготовки якісного зеленого чаю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...