Новини компаній
06:31, 4 жовтня 2023 р.
Основні характеристики зеленого чаю
Новини компаній
Серед найбільш популярних сортів чаю на території Китаю вважають саме зелений чай. У продажу на сьогодні фіксується більше 1500 різноманітних видів, кожен із яких має свій унікальний смак та аромат. На сьогодні саме зелений чай вирощують у різних провінціях Китаю, а сам процес збору врожаю відбувається ранньою весною.
Основні факти, які варто знати про зелений чай
Вирішивши насолодитися ароматним зеленим чаєм, в першу чергу варто ознайомитися з основними фактами про цей продукт. До них можна віднести наступні:
- смак – незалежно від того, якому сорту зеленого чаю буде надано перевагу, кожен з ним має досить м’який та освіжаючий смак;
- колір – сам настій зеленого чаю має прозорий колір із золотистим або легким зеленим відливом;
- аромат – у ароматі зеленого чаю кожна людина може відчути яскраві нотки трав та квітів. На практиці можна зустріти деякі сорти, які мають запах меду, польових квітів та жасмину;
- зберігання – якщо є потреба правильно організувати процес зберігання зеленого чаю, для цього варто використовувати температуру в межах -18 градусів;
- упакування – варто звернути увагу на те, що якісний зелений чай має виключно ціле листя. Саме цей фактор враховується під час визначення його якості.
Перед тим, як придбати будь-який сорт зеленого чаю, в першу чергу кожен повинен познайомитися з перерахованими вище фактами про цей унікальний продукт.
Основні етапи виготовлення зеленого чаю
Сам процес збирання зеленого чаю припадає на період з початку березня до початку квітня. Це пов’язано з тим, що саме в цей час вершини кущів зеленого чаю є максимально насиченими на поживні речовини. Після того, як відбувається процес збору зеленого чаю, технологія його виготовлення складається з наступних етапів:
- відпочинок - це етап, на якому листя чаю позбавляється від зайвої вологи. Тому перед подальшим процесом обробки йому дають час на те, щоб відлежатись;
- фіксування зелені - це головний етап, який зустрічається під час виготовлення зеленого чаю. На цьому кроці відбувається обжарювання зеленого листя при температурі, яка досягає 200°. Необхідність виконання цього процесу пов'язана з тим, щоб у листочках зеленого чаю збереглися всі корисні властивості;
- скручування - на цьому етапі відбувається надання необхідної форми зеленому листю чаю;
- просушування - це кінцевий етап, який спостерігається під час виготовлення зеленого чаю.
Всі перераховані вище етапи є обов'язковими під час заготовки якісного зеленого чаю.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
17:13, 21 листопада
live comments feed...