• Головна
  • Основні характеристики зеленого чаю
Новини компаній
06:31, 4 жовтня 2023 р.

Основні характеристики зеленого чаю

Новини компаній
Основні характеристики зеленого чаю

Серед найбільш популярних сортів чаю на території Китаю вважають саме зелений чай. У продажу на сьогодні фіксується більше 1500 різноманітних видів, кожен із яких має свій унікальний смак та аромат. На сьогодні саме зелений чай вирощують у різних провінціях Китаю, а сам процес збору врожаю відбувається ранньою весною.

Основні факти, які варто знати про зелений чай

Вирішивши насолодитися ароматним зеленим чаєм, в першу чергу варто ознайомитися з основними фактами про цей продукт. До них можна віднести наступні:

  • смак – незалежно від того, якому сорту зеленого чаю буде надано перевагу, кожен з ним має досить м’який та освіжаючий смак;
  • колір – сам настій зеленого чаю має прозорий колір із золотистим або легким зеленим відливом;
  • аромат – у ароматі зеленого чаю кожна людина може відчути яскраві нотки трав та квітів. На практиці можна зустріти деякі сорти, які мають запах меду, польових квітів та жасмину;
  • зберігання – якщо є потреба правильно організувати процес зберігання зеленого чаю, для цього варто використовувати температуру в межах -18 градусів;
  • упакування – варто звернути увагу на те, що якісний зелений чай має виключно ціле листя. Саме цей фактор враховується під час визначення його якості.

Перед тим, як придбати будь-який сорт зеленого чаю, в першу чергу кожен повинен познайомитися з перерахованими вище фактами про цей унікальний продукт.

Основні етапи виготовлення зеленого чаю

Сам процес збирання зеленого чаю припадає на період з початку березня до початку квітня. Це пов’язано з тим, що саме в цей час вершини кущів зеленого чаю є максимально насиченими на поживні речовини. Після того, як відбувається процес збору зеленого чаю, технологія його виготовлення складається з наступних етапів:

  • відпочинок - це етап, на якому листя чаю позбавляється від зайвої вологи. Тому перед подальшим процесом обробки йому дають час на те, щоб відлежатись;
  • фіксування зелені - це головний етап, який зустрічається під час виготовлення зеленого чаю. На цьому кроці відбувається обжарювання зеленого листя при температурі, яка досягає 200°. Необхідність виконання цього процесу пов'язана з тим, щоб у листочках зеленого чаю збереглися всі корисні властивості;
  • скручування - на цьому етапі відбувається надання необхідної форми зеленому листю чаю;
  • просушування - це кінцевий етап, який спостерігається під час виготовлення зеленого чаю.

Всі перераховані вище етапи є обов'язковими під час заготовки якісного зеленого чаю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...