• Головна
  • Алкоголізм: проблема, якої можна позбутись
Новини компаній
15:52, 5 вересня 2023 р.

Алкоголізм: проблема, якої можна позбутись

Новини компаній

В наш час на людину очікує багато спокус, і одна з них – це вживання алкоголю. На прилавках магазинів безліч алкогольної продукції, починаючи з начебто безпечного пива і закінчуючи міцними спиртними напоями. Все це призводить до того, що будь-яка людина знаходиться в зоні ризику, особливо та, яка переживає значні стреси.

Відповідно нагальною проблемою стає лікування алкоголізму Львів. І тут виникає неоднозначна ситуація. З одного боку здається, що для подолання залежності достатньо просто припинити вживати алкоголь. Люди, які ніколи не страждали від даної хвороби, вважають, що це не так складно. З іншого боку, чому ж тоді алкоголіки не можуть відмовитись від звички? А тому, що шлях її подолання потребує рішучості, мужності та терпіння.

Алкоголізм: проблема, якої можна позбутись, фото-1

Втім, є гарна новина. Сучасні методи дозволяють вилікувати алкоголізм на будь-якій стадії, навіть в тих випадках, коли здається, що немає жодної надії. Все залежить від кваліфікації нарколога та бажання хворого. Тим більше, що завжди є вибір методу, який обирається індивідуально.

Водночас, варто довіряти лише фахівцям, що мають медичну освіту та відповідний досвід роботи. На жаль, є багато шахраїв, які користуються вразливістю хворого на алкоголізм, отримують від нього гроші, а ефект, в кращому випадку, нульовий. В гіршому ж – залежність стає ще більшою, приходить розчарування лікуванням і з’являється недовіра до всіх лікарів-наркологів. В такому разі людина взагалі припиняє спроби вилікуватись.

Методи лікування

Методи лікування алкоголізму розроблялись протягом десятиліть. Вони змінювались, аби адаптуватись під сучасні виклики. В результаті залишились тільки найбільш ефективні способи подолання негативної звички. Саме вони й використовуються зараз спеціалістами в даній галузі.

До таких методів відносять:

  • Кодування за допомогою гіпнозу;
  • Хімічна блокада;
  • Фармакологічне кодування;
  • Лазерне кодування;
  • Підшивка від алкоголю.

Попередньо проводиться детоксикація, адже, поки в організмі є залишки продуктів розпаду спирту, будь-яке лікування не зможе мати бажаного ефекту.

Не можна забувати про допоміжні інструменти. Насамперед – психотерапію. Алкоголізм має психологічне підґрунтя, а значить, потрібно визначити головну причину захворювання. Для цього треба працювати з психологом і психотерапевтом. Лише в цьому випадку кодування від алкоголізму Львів принесе потрібний результат.

Реабілітація, як важливий крок у подоланні шкідливої звички

Реабілітаційні заходи є вкрай важливими, і їх неможна недооцінювати. Якщо людина навіть пройде курс лікування, а потім потрапить у те ж середовище, в якому й стала алкоголіком, то протримається вона недовго. Іноді вистачає й одного місяця, щоб знову почати пити.

Під час реабілітації людина вчиться пробачати себе за свої дії, намагається налагодити стосунки з родиною, які принесла немало клопоту, шукає інші види зняття стресу, знаходить хобі. Відбувається це поступово, крок за кроком. Недаремно вище було зазначено, що тут має важливість терпіння, воно дійсно знадобиться. Однак реабілітація займає не так вже й багато часу, як може здатись, і при значному бажанні її цілком реально пройти за кілька тижнів.

Весь час з хворим працює психолог. Він допомагає усвідомити головні причини алкоголізму, і в подальшому уникати їх. Або ж опрацювати внутрішні проблеми, щоб в майбутньому вони не керували людиною. Важливо бути повністю відвертим і з психологом, і з самим собою. Дану хворобу можна подолати, а потім почати нове життя, яке буде яскравим і цікавим, а алкоголізм назавжди залишиться у минулому.

  • +380684615665
  • +380507660785 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...