• Головна
  • Як українці Пригожина у пекло проводжали, - ФОТО
13:31, 24 серпня 2023 р.

Як українці Пригожина у пекло проводжали, - ФОТО

Як українці Пригожина у пекло проводжали, - ФОТО

Новину про загибель ватажка Групи Вагнера Євгена Пригожина та одного з керівників угрупування Дмитра Уткіна українці сприйняли як подарунок до Дня державного прапору і Дня Незалежності.

Мережа вибухнула мемами, які ширилися соціальними мережами, лідери думок намагалися зробити висновки з події, але емоції досі перемагають логіку.

Що відбулося

Російські пабліки та ЗМІ повідомили про падіння у Тверській області літака, який належав Євгену Пригожину. Росавіація повідомила, що серед пасажирів нібито значився сам Пригожин та один з керівників Групи Вагнера Дмитро Уткін.

У хронології все виглядало так: спочатку росЗМІ повідомили, що у Бологівському районі Тверської області розбився бізнес-джет Embraer Legacy. Пізніше дізналися, що бортовий номер літака – RA-02795 збігається з бізнес-джетом, що належить Пригожину.

У мережі з'явилося відео падіння літака. Автори відео припустили, що літак був збитий системою ППО, тому що чули вибух, а літак під час падіння розвалився на частини.

Офіційно, за даними МНС РФ, Embraer Legacy виконував рейс Москва – Санкт-Петербург, у літаку перебували 10 осіб, усі вони загинули. Тіла загиблих сильно понівечені. Щоб їх ідентифікувати, потрібна ДНК-експертиза.

У літаку, що розбився у Тверській області, серед пасажирів нібито значився Євген Пригожин, повідомила Росавіація. Пізніше вона опублікувала список пасажирів: Пропустін Сергій, Макарян Євген, Тотмін Олександр, Чекалов Валерій, Уткін Дмитро, Матусєєв Микола, Пригожин Євген.

Члени екіпажу: Левшин Олексій, командир; Карімов Рустам, другий пілот; Распопова Кристина, бортпровідниця.

Конспірологія та версії

21 серпня Пригожин записав відео, на якому стверджував, що знаходиться в Африці. Тому одразу з'явилася версія, що знищення літака нібито з Пригожиним – його спроба відійти у тінь, "зникнути з радарів", оскільки ватажок Вагнера встиг нажити собі стільки ворогів, включно з Путіним, що пережити їх усіх вже не зможе.

Деякі РосЗМІ заявили, що повідомлення про смерть Пригожина та ватажка Групи Вагнера Дмитра Уткіна наразі неможливо перевірити. Z-пропагандисти припустили, що Пригожин міг перебувати на іншому літаку. Нібито раніше він "з метою конспірації" регулярно всіх заплутував – реєструвався на один борт, а використовував інший.

Також з'явилася інформація, що другий приватний борт Embraer ERJ-135BJ Legacy 650, що також належить Пригожину, з номером RA-02748, після знищення засобами ППО першого борту кружляє в небі над Москвою.

Тим часом слідком РФ відкрив кримінальну справу за фактом падіння літака Пригожина за статтею "нарушение правил безопасности движения и эксплуатации воздушного транспорта".

Після чого більшість пропагандистів почали приходити до висновку, що Пригожин, Уткін та інші командири Групи Вагнера нібито все ж таки були на борту літака, що розбився. Також повідомлялося, що ніхто не може додзвонитися до Пригожина.

На фото - поплічник Пригожина Уткін, який зовсім не нацист.

Туману до справи додали повідомлення про те, що авіакатастрофа сталася поряд із військовим аеродромом Хотілово, який використовується оточенням Путіна для поїздок до резиденції Валдай.

Також росіяни згадали, що Пригожин уже "вмирав" і раніше: восени 2019 року він "розбився" на військово-транспортному літаку в Конго. Але пізніше з'ясувалося, що під час аварії загинули російські громадяни, серед яких ватажка вагнерівців не було.

Після того, як Росавіація офіційно оприлюднила перелік пасажирів літака, серед яких значилися Пригожин та Уткін, офіційні джерела почали "розкручувати тему" з бомбою на борту літака Пригожина. Нібито з'явилися свідчення, що в останній момент на борт завантажили подарунок у вигляді ящика дорогого вина. Тому актуальна версія, що в цій скриньці могла бути бомба. Літак (до завантаження ящика) уважно оглядали, зокрема із собаками.

Також серед версій з'явився "український слід", що мало кого здивувало, бо це найвигідніший для Кремля сценарій каналізації гніву оточення ватажка Групи Вагнер.

Українське суспільство тим часом не зосереджується на конспірології, пошуку відповіді на питання: "Хто та чому вбив Пригожина?" Реакція на подію більше схоже на відомий мем: "Яка сумна новина!" Бо мало хто вже очікує другої хвилі повстання на Росії чи стрімкого бунту або нового ГКЧП. З думкою: "нам своє робити" – українці у соцмережах проводили Пригожина у пекло купою мемів, які ми зібрали для тих, хто дочитав до цього місця, та зосередилися на боротьбі за Перемогу та відзначанні Дня Незалежності.

Читайте також: Чи дійдуть "вагнера" до Львова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Пригожин_загинув #літак_з_Пригожиним_збито #меми_Пригожин #Пригожин_у_пеклі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...