• Головна
  • У Львівській опері виявили фінансові порушення на майже 28 млн грн
13:26, 2 серпня 2023 р.
Надійне джерело

У Львівській опері виявили фінансові порушення на майже 28 млн грн

Держаудитслужба виявила у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької фінансові порушення на 27,8 млн грн.

Про це йдеться на сайті Держаудитслужби.

Порушення на майже 28 мільйонів гривень були виявлені у використанні доходів від платних послуг, наданні в оренду приміщення під кафе, залученні сторонніх артистів, а також завищенні вартості робіт з реконструкції будівлі театру.

"Аудитори виявили порушення при плануванні та використанні доходів від наданих платних послуг: отримані кошти, які повинні були спрямовуватись на виплату заробітної плати працівникам, лише частково витрачалися на зазначені цілі. Решта залишалися на рахунках або витрачалися на інші непершочергові видатки. Натомість для виплати зарплати використовувалися кошти, отримані з бюджету", – йдеться в повідомленні.

Театром було неефективно витрачено 11,7 млн грн бюджетних коштів.

Аудитори відзначають, що при передачі орендарям одного з приміщень театру під кафе, за даними аудиторів, не було враховано площі спільного користування. У результаті втрачено можливість додатково отримати від оренди 2,5 млн грн доходів.

Крім цього, театр не скористався своїм правом для стягнення з орендаря неустойки та штрафних санкцій за неповернення ним майна після завершення терміну дії договору оренди і втратив можливість додатково отримати 2,4 млн гривень.

Читайте також: У центрі Львова відновили історичні двері з вітражами, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівська_опера #бюджетні_кошти #фінансові_порушення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,75
45,80
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...