• Головна
  • На Львівщині школі-ліцею присвоїли ім'я Героя, який загинув під Бахмутом
12:15, 12 травня 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині школі-ліцею присвоїли ім'я Героя, який загинув під Бахмутом

На Львівщині школі-ліцею присвоїли ім'я Героя, який загинув під Бахмутом

На сесії Моршинської міської ради депутати прийняли рішення про присвоєння закладу середньої освіти в місті Моршині ім'я Константина Малецького.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

«Ми сьогодні на сесії одноголосно підтримали ініціативу педагогічного колективу Моршинської школи-ліцею, яка потім обговорювалася громадськістю, і згідно з законом я вніс це подання на розгляд сесії, тож тепер наша школа перейменована на Моршинський ліцей імені Константина Малецького», – прокоментував рішення сесії міський голова Руслан Ільницький.

Костянтин Малецький (позивний «Рутен») – загинув 25 січня 2023 року в бою з російськими окупантами під Бахмутом на Донеччині. Під час ворожого артилерійського обстрілу прикрив собою медика і пораненого побратима від уламків міни. Однак сам зазнав смертельних поранень. Воїн місяць не дожив до свого 20-річчя.

Костянтин народився і жив у Моршині та навчався в Моршинській школі-ліцей. Потім закінчив Львівський ліцей імені Героїв Крут. На другий день повномасштабної війни, 25 лютого 2022 року, хлопець вступив до лави ТРО, став бійцем 65-го Стрийського батальйону. З 27 квітня виконував бойові задачі на передовій. На початку грудня 2022-го приєднався до лав 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ (колишній «Азов» ССО). Обіймав посаду стрільця.

Посмертно солдат Малецький нагороджений орденом «За мужність».

Читайте також: Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на 12 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львівщина #школі_дали_ім'я_Героя #память_про_Героїв_війни #Моршин_Львівщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...