• Головна
  • У Львівському університеті МВС застрелився молодий курсант: подробиці
09:59, 20 березня 2023 р.
1
Надійне джерело

У Львівському університеті МВС застрелився молодий курсант: подробиці

В університеті інформацію підтвердили.

Про трагічний випадок у Львівському університеті МВС стало відомо зранку 20 березня. Попередньо відомо, що самогубство курсант другого курсу університету скоїв 19 березня. Офіційні джерела причини таких дій молодого хлопця не розголошують.

Журналістка 032.ua вирішила розповісти перші подробиці жахливого інциденту.

Першими про трагічний інцидент повідомили у телеграм-каналі “Кадет - Інфо”. Автори каналу опублікували фото, які підтверджують цей випадок. Окрім цього розповіли і про попередні причини самогубства курсанта.

У телеграм-каналі кажуть, що інформацію про самогубство студента їм надали інші курсанти університету. Відповідні скріншоти переписок вони також додали.

“Причиною даного випадку курсанти зазначають погрози декана факультету у бік курсанта. Гнатюк (фамілія декана) погрожував, що до кінця випуску свого (ще більше півтори роки) курсант буде перебувати на каразмі та без звільнень. Слід зазначити, що саме в цей наряд на передодні хлопця поставив саме Гнатюк. Причиною цього слугувала відмова курсанта від постійних публікацій активності факультету у соціальних мережах”, - написали в телеграм-каналі “Кадет - Інфо”

До слова, редакція 032.ua зазначає, що це лише слова інших курсантів. Офіційно цю інформацію не підтверджують в університеті. Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження та проводять розслідування цієї справи.

Відомо також, що курсант ЛьвДУВС скоїв самогубство під час наряду. У ЗМІ кажуть, що студент вистрелив з рушниці АКС-74У, яку курсантам видають під час добових чергувань на окремих постах.

У телеграм-каналі зазначили, що інші курсанти університету розповіли і про передсмертну записку, яку залишив хлопець. Кажуть, що в тій записці курсант розповів про всі причини своїх дій, однак вона десь зникла.

Подробиці самогубства курсанта у Львові, Фото - "Кадет - Інфо"

Подробиці самогубства курсанта у Львові, Фото - "Кадет - Інфо"

Журналістка 032.ua телнефонувала у пресслужбу поліції Львівщини, однак там коментувати інцидент відмовилися, натомість попросили зателефонувати у пресслужбу львівського університету внутнішніх справ.

У пресслужбі Львівського університету МВС підтвердили трагічний випадок. Розповіли, що поліція відкрила кримінальне провадження та встановлює усі причини загибелі студента.

“Колектив університету висловлює щирі співчуття рідним, близьким та друзям загиблого здобувача вищої освіти. Сумуємо разом із вами та поділяємо ваш біль. Всі обставини події з'ясовують правоохоронці в рамках розпочатого кримінального провадження. Крім того, за фактом смерті курсанта 2-го курсу проводиться службове розслідування”, - написало у пресслужбі ЛьвДУВС.

Додамо, що згодом у телеграм-каналі “Кадет - Інфо” опублікували фото гільзи, з якої, ймовірно, застрелився студент.

Гільза, з якої, ймовірно, застрелився студент, Фото - "Кадет Інфо"

Гільза, з якої, ймовірно, застрелився студент, Фото - "Кадет Інфо"

ДОПОВНЕНО. Вже ввечері, 20 березня у Львівському університеті МВС повідомили, що декана факультету Степана Гнатюка відсторонили від виконання службових обов'язків. Він не працюватиме у навчальному закладі на час проведення розслідування. 

Декан факультету Львівського університету МВС Степан Гнатюк, Фото - з відкритого доступу

Декан факультету Львівського університету МВС Степан Гнатюк, Фото - з відкритого доступу

21 березня повідомили, що справою самогубства курсанта займатимуться працівники ДБР (Державного бюро розслідувань). Вони розслідуватимуть справу про доведення до самогубства 18-річного студента. 

На місце трагедії спочатку прибули працівники полії та порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (убивство (самогубство).

Розслідування передали до ДБР, оскільки з’ясувалось, що до самогубства курсанта можуть бути причетні сторонні особи. Кримінальне провадження буде також розслідуватись за ч. 1 ст. 120 КК України – доведення до самогубства.

Матеріал опубліковано за підтримки IREX/Ukraine. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#застрелився_студент #студент_університету_мвс #застрелився_студент_2_курсу #львдувс #подробиці_самогубства #новини_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
Borys Dmytryk
21 березня 2023 р., 10:59
Я чотири роки провів в казармі, поки навчався. А зараз - не отримав "звільнення" ї вже стріляється. Моя думка - не застрелився би зараз, зробив би це пізніше. В житті багато стресу. Ще гірше - вбив би когось. У нього явно були проблеми з психікою. Питання в іншому. Як таких беруть в силові органи. Де ті психологи?
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...