• Головна
  • Порядок застосування хімії для басейну
Новини компаній
14:48, 12 жовтня 2022 р.

Порядок застосування хімії для басейну

Новини компаній

Басейн значно підвищує комфорт прибудинкової ділянки та виводить відпочинок на новий рівень. Басейн доводиться обслуговувати, адже зелена, каламутна вода із запахом та мулом на дні приваблює хіба що жаб. Щоб не перетворити свій басейн на таке болото, варто поцікавитися, які існують для цього засоби. За запитом у пошуковій системі «химия для бассейна купить Киев» ви знайдете все необхідне, проте перед покупкою не завадить розібратися, які засоби у якому порядку застосовуються

Порядок застосування хімії для басейну, фото-1

Видалення металічних часток

М’якість води – один з головних чинників комфортної експлуатації басейну. Навіть пірнати у холодну воду приємніше, якщо вона позбавлена часток заліза, марганцю та інших металів, і задачу по їх видаленню виконає препарат Metaldez Froggy чи його аналог. Обробка води виконується після кожного додавання води у басейн.

Кислотно-лужне балансування

Наступним етапом водопідготовки є доведення рівня рН води до 7 – 7,4. Наприклад, шляхом додавання 15 грамів гранул H-Minus Granules на кожний кубометр води рівень рН знижується на 0,2. Інші засоби діють аналогічним чином, відрізняється лише дозування.

Шокова дезінфекція

Наступний етап водопідготовки – це знищення мікроорганізмів. Ефективність дезінфекції дуже залежить від рівня рН, тому спочатку потрібно привести до нормативних значень саме цей показник, а вже потім вдаватися до боротьби з мікроорганізмами.

Шокова дезінфекція – це додавання у воду високих доз речовин, що містять хлор. Перше додавання хлору відбувається за 10 годин до початку експлуатації басейну, після чого хлорування відбувається щотижня по 1 – 3 рази., щоб у воді постійно був присутній активний хлор, тобто той, що не прореагував.

Промисловість пропонує багату кількість хімії для басейну на основі хлору: рідину, гранули. таблетки, порошки, що підбираються в залежності від конструкційних особливостей ємності.

Якщо хлор викликає алергічну реакцію, дезінфекція виконується активним киснем, наприклад препаратом OxyShock L110, ефективності якого достатньо для приватного басейну.

Боротьба з водоростями

Далі розпочинається активна боротьба з водоростями, що каламутять воду, порушують прозорість та складають поживну базу для бактерій та грибків. Для цього застосовуються препарати на основі брому та альгіциди. Перші можуть входити у склад хлорових реагентів, другі не стільки вбивають, скільки пригнічують ріст водоростей та застосовуються з профілактичною метою.

Флокуляція та коагуляція

Останній етап водопідготовки спрямований на поновлення прозорості води, що стала каламутною. Коагулянти зв’язують мікроскопічні тверді частини, що опадають на дно басейну, а флокулянти навпаки, утворюють великі пластівці, що плавають на поверхні та збираються сачком.

Коли ви знаєте, з яких етапів складається водопідготовка, то вам нескладно буде визначитися, які хімічні засоби для цього придбати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...