• Головна
  • Навчання у школах Львівщини із 1 вересня: як в області стартує новий навчальний рік
18:21, 29 серпня 2022 р.
Надійне джерело

Навчання у школах Львівщини із 1 вересня: як в області стартує новий навчальний рік

На Львівщині близько 60% шкіл готові до очного навчання.

Станом на 29 серпня на Львівщині близько 60% шкіл готові до очного навчання.  Решта шкіл до 1 вересня визначаються щодо форми навчання спільно з педагогічними радами та батьківськими колективами. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска розповів, що із 1118 шкіл 154 навчальні заклади не мають укриття і не мають можливості створити безпечні умови навчання. У таких школах може бути виключно дистанційне навчання. Серед закладів вищої освіти і фахової передвищої освіти найбільш поширеною буде змішана форма навчання. У закладах вищої освіти як правило лекції будуть проводити онлайн, а практичні заняття - очно.

"Якщо батьки вважають, що наявне укриття у школі не є безпечне, вони можуть написати заяву і обрати віддалену форму навчання. У департаменті громадам рекомендуємо всіх учнів, які хочуть навчатися дистанційно, скеровувати в якусь із шкіл, яка працюватиме лише дистанційно", - зазначив Олег Паска.

Окрім того, Олег Паска зазначив, що найбільшою проблемою буде житло і гуртожитки для студентів, які поступають з-поза меж Львівської області, оскільки в є достатньо українців зі сходу, які живуть в гуртожитках закладів вищої освіти і в закладах професійно-технічної освіти. 

"Щороку до нас поступали близько восьми тисяч студентів з інших областей. Цього року за попередніми даними ця цифра зросте до сорока тисяч", - розповів директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА.

Читайте також: Як у школах Львова розпочнеться навчальний рік: пояснення від міськради

Фото на головній: uk.wikipedia.org

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #навчання #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...