• Головна
  • Євросоюз закрив в'їзд для вантажівок з білорусі та росії
14:06, 9 квітня 2022 р.
Надійне джерело

Євросоюз закрив в'їзд для вантажівок з білорусі та росії

Від сьогодні вантажівки росії та білорусі не можуть в'їжджати у ЄС. 

У рішенні ЄС, опублікованому в офіційному журналі, сказано, що ЄС відповідно до ведених санкцій забороняє ввезення та транзит вантажів автотранспортом з РБ та РФ на територію Європейського Союзу. Про це пише MotolkoHelp.

Фури, які збиралися в'їхати до ЄС із РБ/РФ, від сьогодні вже не зможуть цього зробити.

А починаючи з 16 квітня вводиться повна заборона на перетин фурами РБ/РФ кордону ЄС, до цього дня фури РБ, які вже знаходяться на території ЄС, можуть повернутися до Білорусі.

А також вантажні фури РБ, які потребують транзитного проїзду через ЄС, щоб повернутися до Білорусі, можуть в'їхати до ЄС.

Заборона не поширюється на фури з поштою.

Також, компетентні органи держави-члена ЄС можуть дозволити перевезення вантажів з РБ, якщо це перевезення необхідне для:

— купівлі, імпорту або транзиту в ЄС, природного газу та нафти, у тому числі нафтопродуктів, а також титанової, алюмінієвої, мідної, нікелевої, паладієвої та залізної руди.

— покупки, імпорту або транзиту в ЄС фармацевтичних, медичних, сільськогосподарських та харчових продуктів, включаючи пшеницю та добрива. - гуманітарних цілей,

— дип- та консульських представництв ЄС та держав ЄС у Білорусі, у тому числі делегацій, посольств та місій, або міжнародних організацій у Білорусі, які користуються імунітетами відповідно до міжнародного права.

Також, кожна держава ЄС має інформувати інші країни ЄС та Комісію про будь-яке рішення щодо дозволу на в'їзд фур з РБ/РФ протягом двох тижнів з моменту дозволу.

Рішення ЄС щодо заборони в'їзду російських та білоруських вантажівок, Скріншот - "Варта - 1"

Рішення ЄС щодо заборони в'їзду російських та білоруських вантажівок, Скріншот - "Варта - 1"

Читайте також: Євросоюз затвердив п'ятий пакет санкцій проти росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вантажівки_єс #білоруські_вантажівки #російські_вантажівки #в'їзд_вантажівок #заборона_в'їзду_вантажівок #санкції_єс #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...