• Головна
  • Куди повідомляти про завищення цін на продукти: пояснення Львівської ОДА
17:27, 6 березня 2022 р.
Надійне джерело

Куди повідомляти про завищення цін на продукти: пояснення Львівської ОДА

Жителі Львівщини можуть повідомляти про завищення цін на продукти.

У січні кабмін встановив торговельну надбавку для соціально значущих продуктів – не вище 10%. Підвищувати ціни вище цього рівня підприємцям не можна. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

"Шановні жителі Львівщини, звертаю вашу увагу, що вартість соціально значущих продуктів харчування у місцях торгівлі має залишатись такою як 23 лютого. Наша держава вже десятий день перебуває у воєнному стані. У таких реаліях завищення цін слід розцінювати як мародерство", - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

На Львівщині за цінами на соціально значущі продукти постійно стежить Головне управління Держпродспоживслужби нашої області. Якщо порушення виявляють, підприємства притягають до відповідальності відповідно до Законів України "Про захист прав споживачів", "Про ціни і ціноутворення" та до адміністративної відповідальності, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

До соціально значущих належать такі продукти - хліб житньо-пшеничний, батон, крупа гречана, борошно пшеничне (вищий сорт), цукор пісок, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна вищого сорту), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), масло вершкове жирністю 72,5%. 

Куди повідомляти про завищені ціни: 

  • Держпродспоживслужба - електронна пошта: [email protected], 050 230 04 28, 096 000 98 23;
  • Територіальні органи Держпродспоживслужби - офіційна сторінка: dpss.gov.ua; електронна пошта: [email protected]; 032 261 36 90

Читайте також: Якої допомоги потребують гуманітарні штаби на Львівщині: перелік

Фото на головній: 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...