• Головна
  • У школах Львівщини перевірятимуть якість дистанційного навчання
14:40, 24 вересня 2021 р.
Надійне джерело

У школах Львівщини перевірятимуть якість дистанційного навчання

Школи Львівщини перевірятимуть на якість дистанційного навчання.

Головний освітянин Львівщини розповів, що у школах, які перейшли у дистанційний формат роботи, перевірятимуть якість навчання. Про це 24 вересня під час брифінгу повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска, передає кореспондентка сайту 032.ua.

За його словами, створена комісія буде моніторити якість навчання в тих школах, які не отримали можливість працювати в очному режимі через відсутність 80% вакцинованих працівників.

"Як тільки розпочалася епідемія коронавірусу ми почали навчання вчителів. Вони всі мали можливість, принаймні по кілька вчителів з кожної школи, освоїти платформи для дистанційного навчання. Ще минулого року до 1 вересня ми надіслали листи, де були рекомендації щодо того, як впорядкувати віддалене навчання…", - розповів Олег Паска.

Навчальні заклади, які за результатами перевірок продемонструють поганий результат, можуть позбавити ліцензії.

"Якщо буде низький рівень, то діятимуть відповідно до процедури - може загрожувати навіть позбавлення ліцензії. Якщо це зовсім ніяке навчання, значить заклад не відповідає вимогам, не розуміє, що таке віддалене навчання і взагалі не функціонує як заклад освіти. Тому ми можемо ініціювати позбавлення ліцензії закладу освіти. І тільки тоді, коли він досягне того рівня, який забезпечить відповідні знання учнів, тоді їм і повернуть ліцензію", - пояснив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА.

При цьому він додав, що як правило, дистанційний формат дає гіршу якість навчання.

"Тому ми і рекомендуємо зробити все, щоб працювати в очному форматі, тобто досягнути цих 80% вакцинації працівників. А ті, хто працює у віддаленому режимі, повинні настільки покращити свою якість, щоб учні не страждали через це", - зазначив Олег Паска.

Як відомо, з 23 вересня Львів і область, як і вся Україна, перейшли в "жовту" зону карантину. Відповідно до постанови Кабміну всі заклади середньої освіти, які не досягли рівня вакцинації 80% всіх працівників колективу, переходять на віддалене навчання. Втім заклади спеціальної освіти, дошкільні навчальні заклади та учні 1-4 класів продовжують навчання у звичному режимі. Детальніше про обмеження, які впровадили у зв’язку із “жовтою” зоною, читайте за посиланням.

Своєю чергою мер Львова Андрій Садовий розповів, що у Львові працюватимуть всі школи попри "жовту" зону.

Читайте також: Стало відомо, коли у всіх школах Львівщини можуть досягнути 80% вакцинації вчителів

Фото на головній: zoda.gov.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #навчання #школи #дистанційненавчання #ОлегПаска
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...