• Головна
  • Стало відомо, коли у всіх школах Львівщини можуть досягнути 80% вакцинації вчителів
11:28, 24 вересня 2021 р.
Надійне джерело

Стало відомо, коли у всіх школах Львівщини можуть досягнути 80% вакцинації вчителів

Головний освітянин Львівщинин розповів, коли у всіх школах можуть досягнути 80% вакцинованих вчителів, щоб навчальні заклади перейшли на очне навчання.

Станом на 24 вересня на Львівщині 366 шкіл на Львівщині працює у звичайному режимі, а натомість 784 закладів навчаються дистанційно. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска, передає кореспондентка сайту 032.ua.

Як відомо, відповідно до постанови Кабміну всі заклади середньої освіти, які не досягли рівня вакцинації 80% всіх працівників колективу, переходять на віддалене навчання. Втім заклади спеціальної освіти, дошкільні навчальні заклади та учні 1-4 класів продовжують навчання у звичному режимі.

"Вакцинація іде дуже швидко. Зараз кількість шкіл, які досягли 80%, становить 31%, хоча два дні тому було 24%", - зазначив Олег Паска.

За його словами, наразі на Львівщині 51% освітян вже щепили першою дозою вакцини, а другою - 38%.

"Подивімося на розвинені країни. У США вакцинувалися 95% освітян, у Італії - 90%, у Греції - 85%. Чому у нас вакцинація має бути на рівні з країнами Африки?!", - обурився посадовець.

При цьому він наголосив, як правило, дистанційне навчання дає гіршу якість освіти. Відтак, за його словами, дуже важливо зробити все можливе, щоб школи працювали в очному форматі, а для цього потрібно вакцинувати 80% працівників.

“Якщо темпи, які є нині, збережуться, то, вважаю, ми можемо до 10 днів повністю перейти на очне навчання”, - підсумував Орест Паска.

Як відомо, з 23 вересня Львів і область, як і вся Україна, перейшли в "жовту" зону карантину, у зв’язку з цим запроваджуються певні обмеження. Детальніше про них читайте за посиланням.

Своєю чергою мер Львова Андрій Садовий розповів, що у Львові працюватимуть всі школи попри "жовту" зону.

Читайте також: Коронавірус у Львові та області: епідситуація станом на 24 вересня

Фото на головній: УНН

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #Львів #освіта #навчання #дистанційненавчання #школи #очненавчання #ОлегПаска
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...