• Головна
  • “Жовта зона” у Львові: які обмеження діятимуть для вакцинованих та невакцинованих
14:24, 15 вересня 2021 р.
Надійне джерело

“Жовта зона” у Львові: які обмеження діятимуть для вакцинованих та невакцинованих

Які обмеження діятимуть, коли Львів опиниться у “жовтій зоні”.

Як повідомляє 032.ua, в Україні почали фіксувати активний приріст захворювання на COVID-19. Майже щодня за добу фіксують понад 3000 нових хворих на коронавірус. Тому уряд, аби запобігти поширенню хвороби, планує ввести в усій Україні “жовтий” рівень епідситуації.

Якщо влада прийме таке рішення, то Львівщину очікують зміни та нові карантинні обмеження. Сьогодні область займає перші позиції по кількості нових хворих на COVID-19.

Які обмеження очікують на жителів Львівщині у “Жовтій зоні”?

14 вересня Кабмін встановив нові карантинні обмеження, що діятимуть у “жовтій” та “червоній” зонах. І ці умови відрізнятимуться для вакцинованого та невакцинованого населення. Нові карантинні обмеження діятимуть вже з наступного тижня.

Отож, тепер у додатку “Дія” працюватиме нова функція - сертифікат вакцинації. Якщо людина отримала 2 дози вакцини, то він матиме зелене забарвлення, якщо ж лише одну - то жовте. Також в урядовому додатку можна буде знайти інформація про проходження ПЛР-тестування, яка діятиме лише 72 години.

Окрім цього, жителі Львівщині повинні обов’язково носити маски у громадських місцях та транспорті (незалежно від вакцинації).

Якщо на Львівщині встановлять “жовтий” рівень епідситуації, то в області заборонять:

  • масові заходи за участю більше 1 особи на 4 кв. метри;
  • роботу кінотеатрів та інших закладів культури, якщо їх заповненість перевищує 50%;
  • роботу спортзалів та фітнес-центрів, якщо буде більше 1 людини на 10 метрів квадратних;
  • роботу закладів освіти, якщо менше 80% персоналу отримали вакцину.

Хочемо зауважити, що роботу закладів не обмежуватимуть за часом. Власники вирішуватимуть, чи будуть вони надавати пошуки лише вакцинованим відвідувачам.

Також у МОЗ повідомили, що усі вище наведені обмеження не будуть застосовуватися, якщо понад 80% персоналу та 100% відвідувачів будуть вакциновані, хоча б однією дозою вакцини. Це правило не поширюється на осіб до 18 років. 

Як працюватимуть заклади освіти у “жовтій” зоні на Львівщині?

Вище ми наводили, що закладам освіти забороняють працювати офлайн, якщо менше ніж 80% працівників отримали вакцину (навіть, якщо 1 дозу). У іншому випадку навчальні заклади зможуть працювати безперешкодно.

Які обмеження діятимуть у "жовтій" зоні, Фото - МОЗ

Які обмеження діятимуть у "жовтій" зоні, Фото - МОЗ

Читайте також: Кабмін продовжив дію "зелених" ковід-сертифікатів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#жовтазональвів #жовтазонаульвові #карантинльвів #карантиульвові #жовтазона #коронавірусльвів #коронавіруслмр #коронавірус #новинильвів #новинильвова
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали, що стосуються поширення коронавірусу у Львові, Україні та світі, останні новини від державної влади та міста, корисна інформація для українців, поради від лікарів, актуальна інформація про роботу закладів громадського харчування, торгових центрів тощо.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...