• Головна
  • Кабмін продовжив дію "зелених" ковід-сертифікатів
11:34, 15 вересня 2021 р.

Кабмін продовжив дію "зелених" ковід-сертифікатів

Кабінет міністрів продовжив дію "зелених" (повних) COVID-сертифікатів із 180 до 365 днів.

Про це йдеться в постанові №954 від 13 вересня, повідомляє Lb.ua.

Згідно з документом, в Україні діятимуть різні COVID-сертифікати: з інформацією про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) та одужання від коронавірусу.

Внутрішні сертифікати будуть "жовтими" і "зеленими", їх можна згенерувати у застосунку "Дія".

"Жовті" сертифікати підтверджують вакцинацію однією дозою дводозної вакцини. Термін дії такого сертифікату - 120 днів із моменту щеплення.

"Зелені" сертифікати можна отримати після другого щеплення або з 14-го дня після вакцинації однодозною. Термін дії сертифіката - 365 днів.

Нагадаємо, 19 серпня Євросоюз офіційно визнав відповідність європейським українських COVID-сертифікатів про вакцинацію у "Дії".

Повідомлялося, що цифровий сертифікат діятиме 180 днів (пів року) після проходження повного курсу вакцинації. Однак, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначав, що в ЄС і ВООЗ вивчають, чи можна продовжити дію сертифікату до 12 місяців.

Перші COVID-сертифікати для вакцинованих з’явилися у "Дії" на початку липня. 2 липня Кабмін опублікував постанову про запровадження сертифіката. Цифрові сертифікати в "Дії" та їх копії у паперовій формі матимуть однакову юридичну силу.

Читайте також: Коронавірус у Львові та області: епідситуація станом на 15 вересня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Кабмін #ковід-сертифікати #вакцінація #коронавірус
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали, що стосуються поширення коронавірусу у Львові, Україні та світі, останні новини від державної влади та міста, корисна інформація для українців, поради від лікарів, актуальна інформація про роботу закладів громадського харчування, торгових центрів тощо.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...