• Головна
  • Спробувати себе у ролі реставратора: львів'ян кличуть на майстер-класи з відновлення скульптури, - ВІДЕО
14:10, 3 серпня 2021 р.
Надійне джерело

Спробувати себе у ролі реставратора: львів'ян кличуть на майстер-класи з відновлення скульптури, - ВІДЕО

У Львові стартували Дні реставрації.

3-13 серпня на Погулянці у Львові розпочалися Дні реставрації. Про це під час брифінгу повідомив директор ЛКП "Бюро спадщини" Павло Богайчик, передає кореспондентка сайту 032.ua.

Торік захід проводили у Бернардинському дворику і він стосувався реставрації столярних елементів, зокрема проводилися майстер-класи із відновлення історичних дверей та вікон.

Цьогоріч Дні реставрації відбуваються на Погулянці і тематика вже інша - реставрація декоративних елементів. Так, протягом десяти днів усі охочі зможуть спостерігати за процесом реставрації скульптури монаха з дитиною, який відбуватиметься на вулиці Погулянка, 20. Також тут можна буде отримати професійну консультацію від керівника майстер-класів, реставратора Андрія Федоришина. Окрім цього, відбудеться серія екскурсій знаковими скульптурами міста.

Що стосується самої скульптури, яка датується початком 20 століття, то про неї є небагато інформації. Протягом останніх років мешканці вілли, яка поруч, часто зверталися з прохання її відреставрувати, оскільки вона руйнувалася. Відповідно у "Бюро спадщини" вирішили відновити її в рамках цьогорічних Днів реставрації і при цьому провести майстер-класи. 

"Ця локація працюватиме щоденно з 10:00 до 14:00. Сюди можуть приходити бажаючі спробувати себе у реставрації під наглядом майстра...", - зазначив Павло Богайчик.

Також до участі запрошують фахівців-реставраторів, які б хотіли підвищити свою кваліфікацію, отримати нові знання про реставрацію декоративних елементів.

"У Львові є дуже велика потреба у фахових реставраторах і це проблема всієї України. Дуже багато хороших спеціалістів виїхали закордон, оскільки там можна заробити більше…", - пояснив директор ЛКП "Бюро спадщини".

Додамо, що бажаючі долучитися до реставраційних майстер-класів можуть зареєструватися за посиланням. Станом на нині на участь вже зареєструвалися близько 20 осіб. Однак, як наголошують організатори, реєстрація не є обов’язковою, долучитися до процесу реставрації скульптурних елементів зможуть всі охочі, прийшовши на вказану локацію з 10:00 до 14:00. Цього тижня майстер-класи відбуватимуться включно з суботою, а з наступного тижня триватимуть впродовж понеділка-п’ятниці, 13 серпня. 

Читайте також: Куди піти у Львові: п’ять цікавих фестивалів у серпні

Фото на головній: lviv.travel

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #реставрація #реставратор
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,35
41,40
EUR
45,40
45,52
PLN
10,50
10,60
Оголошення
live comments feed...