• Головна
  • Відпочинок на Львівщині: біля Львова відкриють середньовічне княже місто
17:04, 28 липня 2021 р.
Надійне джерело

Відпочинок на Львівщині: біля Львова відкриють середньовічне княже місто

Неподалік Львова відкриють справжнє середньовічне княже місто.

Як повідомили у пресслужбі Львівської обласної адміністрації, 6-8 серпня у заповіднику “Древній Звенигород” відкривають туристичний сезон. Там відвідувачі можуть на власні очі побачити середньовічне княже місто.

У заповіднику відтворять у віртуальній реальності середньовічний Звенигород. Помандрувати Звенигородом відвідувачі можуть за допомогою спеціальних окулярів. У голографічному форматі вони матимуть можливість побачити 12 цікавих місць колишнього укріпленого городища.

Серед віртуальних локацій будуть інтер’єри церков та палаців, середньовічні вулиці, площі та панорама давнього міста. У XI-ХІІІ столітті Звенигород вважали першою столицею Прикарпаття. Тому побачити його первозданний вигляд буде дійсно захоплююче.

Окрім віртуальних подорожей будуть і інші активності у заповіднику. Туристи матимуть можливість побачити масштабну колекцію артефактів княжих часів. Усі вони зібрані у оновленій колекції музею, що на території. Там будуть і різні унікальні експонати. Зокрема, єдина в Україні семиструнна гусля, речі побуту та прикраси. До цієї виставки також долучився Львівський історичний музей та Археологічний музей Інституту українознавства. Він надав матеріали зі своїх фондів.

На відкритті буде можливість потрапити на авторські екскурсії, дитячі забави та квести, театралізовану виставу, йогу на світанку, цікаві майстер-класи та концерти. Детальна програма відкриття згодом з’явиться на сторінці у фейсбук історико-культурного заповідника “Древній Звенигород”.

У дні відкриття, з 6 до 8 серпня, вхід на територію заповідника безкоштовний. Звернемо увагу, що на деякі події потрібно реєструватися попередньо.

Програма, Фото: пресслужба заповідника "Древній Звенигород"

Програма, Фото: пресслужба заповідника "Древній Звенигород"

Довідково. Село Звенигород розташоване за 20 кілометрів від Львова у Пустомитівському районі. Раніше це місто було одним із найбільших в Україні. Звенигород був столицею однойменного князівства. Вперше про нього згадують у 1086 році у літописі. Тому можна вважати Звенигород старшим від Львова аж на 200 років.

Цікаво, що саме у Звенигороді були збудовані перші білокам’яні церкви та палац (їх ви зможете побачити у віртуальній реальності). Археологічні знахідки підтверджують багатство та культурний розвиток середньовічного міста. У державному архівному фонді України зберігаються три найдавніших писемні документи - берестяні грамоти, які знайшли у Звенигороді.

На жаль, місто проіснували лише до 1241 року. Після того, як його спалили монголо-татари воно більше не змогло відновити свою минулу велич.

Читайте також: "Капсула часу" в Монументі слави: всередині демонтованого пам’ятника у Львові знайшли записки, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#відпочинокбіляльвова #відпочинокльвів #відпочинокзвенигород #древнійзвенигород #звенигородзаповідник #новинильвів #новинильвова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...