• Головна
  • Львівський сирник: класичний рецепт культового десерту
20:17, 27 лютого 2021 р.
Надійне джерело

Львівський сирник: класичний рецепт культового десерту

Один із популярних десертів на Західній Україні - Львівський сирник. Пропонуємо дізнатися, як його приготувати самостійно. 

Сирник є легендарним десертом у Львові, який можна спробувати у багатьох кав'ярнях та ресторанах міста. Цей десерт досить ніжний та пухкий. Є різні варіанти його приготування, наразі розглянемо класичний рецепт. Його опублікувала у своєму кулінарному блозі жінка шеф-кухар Оксана Вознюк. Зазначила, що рецепт за переписами її мами, яка була справжньою львівською господинею. 

Інгредієнти

Щоб приготувати сирник потрібно: 1 кг 200 г кисломолочного сиру; 6 шт. курячих яєць; 200 г цукру; 40 г манки; 20 г кукурудзяного крохмалю; 40 г ванільного цукру; 120 г вершкового масла; 200 г вершків (30 %); 200 г кураги або родзинок та цедра одного лимону. 

Для тіста: 100 г цукру; 3 шт яйця; 225 г пшеничного борошна; 125 г вершкового масла; 40 г какао;

Шоколадна глазур, щоб прикрасити сирник: 100 г чорного шоколаду; 60 г вершкового масла; 20 г вершків. 

Приготування

Розпочинати потрібно із шоколадного тіста. Для цього варто просіяти борошно із какао. Масло перетерти з цукром та додати яйця. Замісити однорідне тісто, покласти у морозильну камеру. Його потрібно буде натерти на терці. 

Далі - сирна маса. Сир перетерти через сито або перемолоти на м'ясорубці. Масло перетерти із цукром та додавати по одному жовтку, поступово вводити сир і добре вимішати. До суміші додати крохмаль, ванільний цукор, манку, цедру, вершки, родзинки чи курагу (замочені попередньо), які варто обваляти у борошні. Збити білки та додати у сирну масу.

Форму застелити пергаментом, натерти заморожене тісто та зверху викласти сирну масу. Випікати потрібно впродовж двох годин (температура 150). У духовку  покласти ємність з водою. 

Для глазурі потрібно: на водяній бані розтопити шоколад, масло, вершки. Можна лише шоколад та масло (100/100). Постійно помішувати, поки маса не буде однорідною. 

Варто залишити сирник у духовці ще на годину, потім покласти у холодильник до повного вистигання (орієнтовно на 2 години). Взяти глазур і полити сирник. Десерт готовий до споживання. 

Сирник, Фото: lviv1256.com

Сирник, Фото: lviv1256.com

Читайте також: Від колишнього сміттєзвалища до місця для відпочинку: історія Парку культури у Львові, - ФОТО

Фото на головній: lviv1256.com

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #Львівський_сирник #рецепт #новини
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...