• Головна
  • “Ситуація є стабільною”. На Львівщині не фіксують сплеску COVID після свят
16:10, 22 січня 2021 р.
Надійне джерело

“Ситуація є стабільною”. На Львівщині не фіксують сплеску COVID після свят

У Львівській облдержадміністрації вважають, що локдаун врятував Львівщину від нового COVID-сплеску.

Завдяки локдауну після новорічно-різдвяних свят вдалося уникнути нового підйому захворювання на коронавірус. Таке переконання під час брифінгу 22 січня висловила заступник директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Шурпяк.

Нагадаємо, раніше у департаменті охорони здоров’я ЛОДА прогнозували сплеск захворювання на COVID після свят. Зараз кажуть, що нового спалаху вдалося уникнути завдяки локдауну.

“Думаю, ми вже зараз бачимо результати впровадження локдауну. Тому що згідно із усіма прогнозами, після свят мала бути найгірша ситуація, мова йде про  січень - початок лютого. Зокрема, прогнозувалося, що у цей період, можливо, ми не матимемо місць у стаціонарах. Стаціонари завантажені на 32% і цей показник є дуже добрим…", - сказала Ірина Шурпяк.

Посадовиця додала, що наразі ситуація у області із коронавірусом є стабільною.

“Цього вдалося досягнути, зокрема, завдяки заходам, які були вжиті щодо попередження збільшення  контактування населення один з одним в час свят, у час, коли люди звикли подорожувати, коли ми мали багато виїздів за кордон, і був великий шанс, що, повертаючись з цих відпусток, отримаємо нові штами, новий підйом вірусного піку. Але на даний момент такого піку нема”, - резюмувала  Ірина Шурпяк.

Додамо, що наразі у Львівській області ліжкова мережа медичних закладів області заповнена на майже 32%. Киснем забезпечено 90% COVID-ліжок.

Як відомо, наразі на Львівщині COVID-19 підтвердили у 68594 осіб. Небезпечна хвороба вже забрала життя 2010 людей, натомість одужали від коронавірусної інфекції 57120 хворих. Також ми інформували, що понад пів сотні жителів області повторно заразилися COVID-19.

Нагадаємо, в Україні протягом 8-24 січня діє локдаун. Детальніше про зміни під час жорсткого карантину читайте ТУТ

Згідно із даними останнього соцопитування, робити щеплення від COVID навіть безкоштовно не готові 52% українців. Як відомо, вакцинацію в Україні планують проводитиу п'ять етапів.

Читайте також: Понад пів кілограма ртуті виявили у під’їзді одного з будинків у центрі Львова, - ФОТО

Фото на головній: ЗІК 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Львівщина #коронавірус #локдаун
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали, що стосуються поширення коронавірусу у Львові, Україні та світі, останні новини від державної влади та міста, корисна інформація для українців, поради від лікарів, актуальна інформація про роботу закладів громадського харчування, торгових центрів тощо.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...