09:38, 6 квітня 2013 р.

Львів'яни щодня вживають ГМО?

Кожного дня ми купляємо у крамницях чи супермаркетах ті, чи інші продукти. Але доволі часто львівяни і не здогадуються, що у їхньому раціоні генетично –модифіковані продукти. Про те, що споживачі мають право вибору, знають всі. Але насправді?

Розрізнити продукти, які містять ГМО або вибирати товари з маркуванням "Екологічно перевірено» дуже складно. Про це пише himprom.ua

Однак Державна епідеміологічна служба в Львівській області оприлюднила список продуктів, у складі яких найчастіше знаходять ГМО продуктам, які протягом останніх п'яти років виявлялися найбільш генетично модифікованими, і до складу яких, врешті-решт, входять соя і кукурудза.

«До таких продуктів належать - ковбасні вироби, пельмені, соєве молоко, цукерки, шоколад, торти.» - наголошує головний спеціаліст управління Державної епідеміологічної служби в Львівській області Мирослав Гушул.

За його словами, всього в Україні налічується близько 37 лабораторій певного профілю, які можуть проводити подібні дослідження. З них, зокрема, 15 лабораторій знаходяться у відомстві Укрметстандарті.

«Наша лабораторія Львівського обласного центру торік проводила дослідження на вміст у продуктах генетично модифікованих організмів. Всього було проаналізовано 250 зразків продуктів харчування, з них якісним методом було виявлено наявність ГМО у 2,7% проб. В основному, це хлібобулочні вироби », - розповів фахівець.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...