• Головна
  • Вперше у лікарні ШМД Львова провели пересадку печінки
12:17, 29 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Вперше у лікарні ШМД Львова провели пересадку печінки

27 грудня у Клінічній лікарні швидкої допомоги Львова вперше провели трансплантацію печінки. Цього дня також пересадили серце та нирки. Донором стала 47-річна жінка, яку госпіталізували з розривом аневризми. Її рідні дали згоду на донорство. 

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. Наразі пацієнти, що отримали донорські органи, почуваються добре. Печінку пересадили 39-річній жінці із Житомира, яка мала цироз. Ця хвороба не піддається лікуванню, тому єдиним виходом для пацієнтки є трансплантація. Керівник лікарні швидкої допомоги Олег Самчук розповів,  для проведення операції запросили лікарів із Націнституту хірургії та трансплантології ім. О. Шалімова. Це складна операція, яка тривала близько восьми годин. 

Одночасно у трьох інших операційних лікарі пересаджували серце та нирки. Серце отримав 45-річний одесит, оскільки його серце постраждало після інфаркту. До операції залучили колег з Інституту серця. Трансплантацію виконували спільно з кардіохірургами лікарні швидкої допомоги. Нирки отримали мешканці Тернопільської області - 35-річна жінка та 47-річний чоловік. Нові нирки запрацювали ще на операційному столі.

У львівській лікарні пересадили печінку, серце й дві нирки, Фото: Олег Самчук, фейсбук

У львівській лікарні пересадили печінку, серце й дві нирки, Фото: Олег Самчук, фейсбук

Нагадаємо, наприкінці грудня у міській дитячій клінічній лікарні Львова у відділенні хірургії вроджених вад розвитку прооперували 4-річну дівчинку, у якої виявили пухлину.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 11-річного хлопчика з гноєм у мозку, - ФОТО

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #лікарі #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...