• Головна
  • Що знайшли археологи на площі Коліївщини у центрі Львова, - ФОТО
12:45, 24 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Що знайшли археологи на площі Коліївщини у центрі Львова, - ФОТО

Станом на 24 грудня археологи завершили дослідження на площі Коліївщини у середмісті Львова. Донині цю ділянку історичного міста мало вивчали, хоч сама площа тут з'явилася лише у середині 19 століття.

Як розповіли у НДЦ "Рятівна археологічна служба", на території сучасної площі Коліївщини у Львові було чотири парцелі, які були частиною єврейського кварталу. Цю ділянку арехологи вивчали два тижні, заклали два шурфи. Знайшли рештки фундаментів будинку та забудови внутрішнього двору, які належали Гейслерівській кам'яниці.

За словами співробітника "Рятівної археологічної служби" Остапа Лазурка, у першому шурфі зафіксували мощення з колотого каміння, яке слугувало підлогою пивниці тильної офіцини. У другому ж простежили кам’яне мощення, яке відноситься до пивниці будинку.

"Найцікавішим об’єктом, який вдалось виявити археологам РАС, стали рештки криниці 1844 року, яку спорудили на площі після демонтажу будинків. Археологи змогли з’ясувати, що до сьогодні збереглась її фундаментна основа у вигляді бутового вапнякового каміння, поверх якого лежать білокам’яні тесані блоки. Говорити про форму криниці ще зарано, окільки потрібно провести додаткові розкриття. Сподіваємось, що наступного року, при реконструкції площі, вдасться простежити її параметри та конструктивні елементи", - додали дослідники.

Читайте також: На території княжого Звенигорода грабіжники знищили розкоп археологів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #археологи #дослідження #історія #площа Коліївщини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...