• Головна
  • "Бикоко" на вулиці Тихій у Львові: Москаленко розповів про жахливий стан будинку, - ФОТО
15:58, 7 грудня 2020 р.
Надійне джерело

"Бикоко" на вулиці Тихій у Львові: Москаленко розповів про жахливий стан будинку, - ФОТО

7 грудня стало відомо про недолугу реконструкцію фасаду у будинку на вулиці Тихій, 5 у центрі Львова. Споруда розташована по сусідству із Палацом Потоцьких.

Як передає 032.ua, заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко уже відреагував на ситуацію. Із його слів, у цьому будинку живуть та працюють відомі львівські художники Кохи. 2011 року вони отримали дозвіл на реконструкцію будівлі - зі збільшенням простору для майстерень. 

Будинок на вулиці Тихій у Львові, Фото: Андрій Москаленко

Будинок на вулиці Тихій у Львові, Фото: Андрій Москаленко

"Причиною цього був буревій, внаслідок якого на дах будинку впало дерево і пошкодило саму будівлю. Дах потребував ремонту. Художники отримали необхідні дозволи на протаварійні роботи та розпочали. Під час реалізації проєкту відбулось відхилення від нього. За це ДАБІ накладало штраф", - розповів посадовець.

Андрій Москаленко додав, у такому як на фото стані будівля перебувала кілька років. Після розмови з Юрієм Кохом у місті шукають шляхи виходу із ситуації. Сама споруда не є пам'яткою архітектури, але має цінність для міста. Відтак, у мерії Львова збираються зберегти її. Найближчим часом проведуть експертизу робіт та оголосять наступні кроки.

Довідково: бикоко - так у народі називають сучасний "визначний" стиль у мистецтві, який полюбляють необізнані у цій сфері люди. Зазвичай поєднує у собі кілька стилів, йому притаманна нестриманість у елементах та велика кількість непоєднуваних речей. Відомий також як "Синдром Пшонки", на честь генпрокурора часів президентства Віктора Януковича.

Читайте також: Андрій Москаленко озвучив нові деталі щодо кам’яниці Стеткевичів на Замарстинівській у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #бикоко #вулиця Тиха #забудова #Юрій Кох #Андрій Москаленко
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,75
45,80
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...