• Головна
  • На які спеціальності вступатимуть у 2020?
Новини компаній
17:00, 27 листопада 2020 р.

На які спеціальності вступатимуть у 2020?

Новини компаній
На які спеціальності вступатимуть у 2020?, фото-1

Хто зараз найбільш потрібний на ринку праці й на кого вступатимуть випускники шкіл цього року?

Цьогорічна вступна кампанія може дещо затягнутися через карантин. Однак вже відомо, наскільки попит на ринку праці відповідає вибору спеціальностей в 2020 році. За основу взята інформація із порталу VoxUkraine, який провів аналіз і порівняння 822 000 вакансій та даних вступної кампанії.

Не секрет, що при виборі спеціальності враховується не лише інтерес до роботи, а і професійні перспективи, включно із платнею. Наскільки абітурієнти враховують тенденції ринку праці, як роботодавці ставляться до роботи не за дипломом і без досвіду – про це далі.

Кого шукають роботодавці?

Інформаційні технології та управлінська справа – ці напрямки стандартно утримують лідерську позицію. Чимало оголошень і відгуків щодо такої роботи, тому великий відсоток абітурієнтів прогнозовано вибере цей варіант. При цьому, слід обирати ВНЗ не тільки за власними уподобаннями, а і відповідністю програми тим вимогами, які висувають компанії. Так, безробіття серед молоді 15-24 років складає близько 20% останній роки. Головна причина: невідповідність напряму навчання і потребами на ринку праці.

Зі статистики, яку зібрав сайт VoxUkraine видно, що цьогоріч вступники розважливо поставилися до вибору спеціальностей. Основні популярні напрямки збігаються із затребуваними посадами:

  • Інформаційні технології. Це індустрія зі стрімким темпом росту, тому близько третини вступників обрали напрямки «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерна інженерія». Великий плюс, що попит в цій галузі перевищує пропозицію.
  • Управління й адміністрування. Менеджер – одна зі спеціальностей, які вже пару років є однією з найпопулярніших у вступників. Якщо звернутися до сайтів із пошуку роботи, то саме менеджерів із продажу запрошують майже 20% усіх оголошень. При цьому, на затребувану позицію бухгалтера абітурієнти стали звертати значно менше уваги.

Соціальні науки, право і охорона здоров’я займають значні позиції в базах пропозиції роботи. Однак, юриспруденція більше представлена в розділі «попит», аніж «пропозиція». Занадто велика кількість випускників на існуючі робочі місця.

Як обирають працівників роботодавці?

Розглянемо вимоги до випускників IT-факультетів і дізнаємося, чого очікують роботодавці. Серед професійних вимог: мови програмування (обов’язково у 84% випадках), знання англійської (34%), SQL (14%), GIT (13%), Linux (9%). Як бачимо, важливі основні професійні навички, а також знання англійської. Стосовно т.зв. soft skills (особистих навичок) серед програмістів особливих вимог немає: комунікаційні та аналітичні здібності вимагають у 7% вакансій, відповідальність – 5%.

Якщо розглянути вимоги до управлінської та адміністративної роботи, тут комунікативні навички так само важливі, як і професійні. Наприклад, знання ПК потрібне в 16% вакансій, а комунікабельність – в 17%. Також важливо правильно скласти резюме, написати супровідного мотиваційного листа, аби привернути увагу компанії. В цьому успішно і швидко допоможе ресурс https://payforessay.net/.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...