• Головна
  • У Львові ділянку від готелю "Супутник" до "Нового ЦУМу" планують реконструювати: подробиці
17:19, 23 листопада 2020 р.
Надійне джерело

У Львові ділянку від готелю "Супутник" до "Нового ЦУМу" планують реконструювати: подробиці

У Львові напрацьовують концепцію для розвитку Франківського району міста. Йдеться про частину громадського простору від готелю "Супутник" до "Нового ЦУМу", що розташовані на вулиці Княгині Ольги. 

Як розповів кореспондентці 032.ua головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, у зв'язку із продовженням трамвайного маршруту №3 у напрямку вулиці Трускавецької через вулицю Наукову, місто має намір змінити ділянку від "Супутника" до "Нового ЦУМу".

Вулиця Княгині Ольги у Львові, google.com/maps

Вулиця Княгині Ольги у Львові, google.com/maps

Яка ситуація зараз?

Простір наразі переповнений різноманітними МАФами, там функціонує ринок, багато магазинів, які переривають пішохідну алею. Це все хочуть упорядкувати, відновити повноцінний громадський простір, зробити реконструкцію. Зокрема, висадити дерева, встановити лавки, місця для сидіння. 

Антон Коломєйцев зазначив, що у місті активно працюють із власниками недобудованого палацу культури, "Нового ЦУМу", ринку, аквапарку. Також  напрацьовують спільні рішення щодо поєднання різного функціоналу в одній будівлі.

Як планують реконструювати відповідну та яка доля чекає "Нового ЦУМу"?

"Нас цікавить, щоб там обов'язковим лейтмотивом була культурна та мистецька складова. У цьому місці можуть з'явитися офісні приміщення, нові робочі місця. Розглядають можливість облаштувати паркінг", - зазначає головний архітектор. Щодо змін, уже є низка напрацьованих концепцій, відбувся воркшоп із колишнім головним транспортником Берліна та швейцарським урбаністом.

"Ми показали всі напрацювання. Отримали рекомендації. Зараз їх опрацьовуємо. Коли будемо мати концептуальну схему, візуалізацію, проведемо громадські слухання із мешканцями. Важливо також визначитися, що робити із "Новим ЦУМом", адже торгівля там помирає", - зауважив посадовець.

За його словами, "ЦУМ" - це цікава оригінальна будівля радянського періоду, яка, однак, має багато технологічних нюансів, тому виникають складнощі у її використанні в умовах сучасності. Ще будуть вирішувати питання щодо збереження чи знесення "Нового ЦУМу". У випадку зі знесенням, будуть проводити міжнародний архітектурний конкурс та обов'язково вказуватимуть, що у цьому місці буде лише будівля з громадським призначенням.

"На території недопустиме будування жодного житлового приміщення. Це можуть бути тільки громадські функції із громадськими просторами. Спочатку варто розглянути варіанти, як можна реконструювати "ЦУМ", що існує зараз. Питань по оновленню багато. Плануємо проводити круглий стіл із архітекторами, щоб вирішити це питання", - додав Антон Коломєйцев.  

Він зауважив, що відповідний простір однозначно має бути для мешканців Франківського району. Базова ідея - створити дві алеї по чотири метри, а між ними - зелену смугу із різними зонами рекреації від "Нового ЦУМу" до "Супутника". Відповідна ділянка має стати безпечнішою для автомобілістів та зручнішою для пішоходів.

"Новий ЦУМ" у Львові на Княгині Ольги

Нагадаємо, у Львові також планують оновити фасад будівлі колишнього магазину "Океан", що розташований на вулиці Володимира Великого, 26а. До того ж, хочуть облаштувати підсвітку мозаїки "Море і риби". 

Читайте також: Фотографії соборів Львова перемогли у спецномінації конкурсу "Вікі любить пам’ятки"

Фото на головній: photo-lviv.in.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #реконструкція #ЦУМ #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...