• Головна
  • День тиші перед виборами 2020: які партії та кандидати продовжили агітувати у Львові, - ФОТО
15:46, 24 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

День тиші перед виборами 2020: які партії та кандидати продовжили агітувати у Львові, - ФОТО

У 2020 році вибори до місцевих рад відбудуться 25 жовтня. Згідно з Адміністративним кодексом України, за день до виборів (24 жовтня) у Львові та інших містах країни проходить день тиші. Журналістка 032.ua прогулялася вуличками Львова та з'ясувала, які партії та кандидати продовжили агітувати у цей день. 

Напередодні виборів у центрі Львова зовсім не залишилося банерів з обличчями кандидатів, однак партії вирішили "схитрувати" та залишити завуальовану агітацію. До прикладу, не прибрала банери з написом "Львів - місто, де хочеться жити!", за своєю стилістикою нагадують гасло партії "Європейська солідарність". Зараз величезні вивіски розміщені навпроти пам'ятника Адаму Міцкевичу та на вулиці Дорошенка. 

Це не єдина партія, яка проігнорувала день тиші. Відтак, залишили десятки банерів зі словами "Дієш ти!", що схожі з передвиборчими гаслами політсили "Варта". Такі написи розташовані вздовж проспекту Шевченка та проспекту Свободи. 

Звичайно, залишилися кандидати та політсили, які не зняли свої агітаційні плакати та листівки. У центрі Львова ми знайшли безліч таких. На вулиці Словацького, 18 залишилися агітації Уляни Бойко (партія "Батьківщина"), Романа Маруняка (партія "Батьківщина", Марії Левко (партія "Слуга народу"), Роберта Дуткевича (партія "Свобода"), Ігора Джумага (політсила "Українська Галицька Партія") та партії "Сила і Честь".

На вулиці Дудаєва, 12 у Львові також не зняли свою агітацію Марія Мальчинська (партія "Народний Рух України") та Олександр Ябчанка (політсила "Українська Галицька Партія"). До того ж, видніється агітаційна листівка Ярослава Рущишина, що балотується від партії "Голос". 

Довідково. У день тиші перед виборами заборонено будь-яку агітацію з боку партій чи кандидатів. Не можна проводити зустрічі кандидатів з виборцями, розповсюджувати агітаційні листівки, плакати чи газети, поширювати агітаційну інформацію у будь-яких ЗМІ, публічно закликати голосувати за кандидатів та партії, оприлюднювати соціологічні опитування, що пов'язані з виборами та встановлювати агітаційні намети.  

Така діяльність у день тиші (24 жовтня) карається законом. Згідно з Адміністративним кодексом України, за такі дії кандидатам та партіям загрожує штраф. Для звичайних громадян штраф складає від 510 до 850 грн, а для посадових осіб - від 850 до 1360 гривень. 

Читайте також: Секонд-хенди у центрі Львова: де та за скільки оновити гардероб, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#День тиші перед виборами 2020 #хто агітує #вибори 2020 #чия агітація #хто порушив день тиші у Львові #новини Львова #новини Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...