• Головна
  • «Споживати з розумом»: новий український стартап втілює європейські реалії
Новини компаній
13:00, 2 жовтня 2020 р.

«Споживати з розумом»: новий український стартап втілює європейські реалії

Новини компаній
«Споживати з розумом»: новий український стартап втілює європейські реалії, фото-1

З початку жовтня запустився сервіс RENTA.ua, який надає змогу сотням користувачів здавати та брати будь-який товар в оренду. Українці поступово вчаться жити в сучасних умовах шеренг - економіки, тобто спільного споживання. Ці поняття вже стали частиною нашого щоденного лексикону.

Економіка спільного споживання (Sharing economy/SE) — це система соціальних відносин, що передбачає спільне використання матеріальних та людських ресурсів. Наприклад, замість того, щоб купувати нову річ або якусь послугу, майно беруть в оренду, нехай це буде фотоапарат чи будівельні інструменти.

Чому шерінг стає дедалі популярнішим?

Понад 80% предметів побуту в наших домівках ми використовуємо рідше одного разу на місяць. Ми витрачаємо гроші, яких завжди не вистачає, на речі, які нам не потрібні. Часто вони так і залишаються на полицях, або збирають пил у сараї.

Світовий досвід уже довів ефективність розміщення власності для винайму з допомогою онлайн-ресурсів. Тож від жовтня українці отримали шанс долучитися до спільного прогресу.

"В Європі шерінг платформи вже набрали велику популярність серед користувачі в інтернеті, завдяки швидкості, доступності інформаційних технологій та повсякденному користуванню гаджетами", – зазначають автори проекту.

Кому належить ініціатива?

Ідею стартапу запропонували двоє випускників Львівської політехніки, які об'єднали зусилля для спільного проекту. Арсен Сорока зі Львова, ІТ-спеціаліст за освітою, дбає про розробку онлайн-ресурсу. Андрій Пелех з Ужгорода, який закінчив економічний факультет, втілює ідею просування сервісу та займається його наповненням і розвитком, а також шукає інвесторів. За 7 років, що минули від закінчення університету, хлопці набралися досвіду, як працюючи в різних компаніях, так і в якості самостійних підприємців. Результатом такої співпраці став RENTA, який за масштабом охоплення в нашій країні поки що не має аналогів.

Що пропонує сервіс RENTA?

Унікальність RENTA в тому, що пошукова система сайту допоможе знайти будь-який товар, із різних сфер ужитку – починаючи від велосипедів на прокат, до оренди квадрокоптера. Користувачам не доведеться марнувати час, оглядаючи окремі ресурси з оренди туристичного обладнання, інструменту чи одягу. Новий портал працює швидко й водночас зручно завдяки використанню розумного пошуку, і надає змогу забронювати потрібну річ на потрібний термін.

Стартап було розроблено в Західній Україні, проте мешканець будь-якого міста чи села тепер має можливість скористатися послугами сайту. Жителі мегаполісів – Києва, Харкова, Одеси та Дніпра – активно долучаються до світової практики шерінгу, адже переваги методу приносять користь не тільки для доходу громадян, а і для довкілля. Ініціатори проекту впевнені у своїх переконаннях:

"Наш сервіс створений для сучасних українців, які дбають про навколишнє середовище, бажають зекономити свій час та гроші".

https://www.facebook.com/rentaua

http://instagram.com/renta.ua

https://t.me/rentaua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,88
40,96
EUR
44,27
44,38
PLN
10,28
10,34
Оголошення
live comments feed...