• Головна
  • Львів'янка Оксана Линів стане першою жінкою-диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю
15:09, 23 вересня 2020 р.
Надійне джерело

Львів'янка Оксана Линів стане першою жінкою-диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю

Фото - "Україна Молода"

Фото - "Україна Молода"

У 2021 році у німецькому місті Байройт пройде 145 Байройтський фестиваль, який вважають одним із найпрестижніших оперних фестивалів у світі. Вперше там диригуватиме жінка - Оксана Линів. 

Про це повідомили на її сторінці у Facebook. Новину про те, що на фестивалі вперше диригуватиме жінка опублікували ще на початку 2019 року. Однак ім'я диригентки керівництво оперного фестивалю у Байройті не розголошувало. І вже 22 вересня 2020 року стало відомо, що це буде львів'янка Оксана Линів. 

У коментарі журналістці 032.ua диригентка Оксана Линів розповіла, що для неї це велика честь  - представляти Україну на такому престижному фестивалі. А свій виступ вона присвятить музиканткам, які не змогли досягнути успіху у цьому мистецтві через гендерні стереотипи. 

"Байройтський фестиваль вважається Олімпом класичної музики. Це історія, яка тягнеться від самого Вагнера і статус цього фестивалю давно вже перейшов кордони Німеччини. Тому новина про те, що за пультом на відкритті фестивалю буде жінка неабияк сколихнула мистецький світ. Ще 100 років назад було нереально, щоб жінка стала за диригентський пульт. Звісно, я пишаюся, що у моїй біографії вказано, що я українка" , - розповіла Оксана Линів. 

Оксана Линів народилася у Бродах, що на Львівщині. Вислів "перша жінка-диригент" для неї зараз зовсім не новий. Вона стала першою головною диригенткою Опери та філармонійного оркестру в місті Ґрац. Вона заснувала та є художнім керівником престижного фестивалю LvivMozArt. Також - засновницею та головною диригенткою Молодіжного симфонічного оркестру України (YsOU).

Довідково. Байройтський фестиваль - це щорічний фестиваль, який проводять у німецькому місті Байройт. На ньому відтворюють вистави опер німецького композитора Ріхарда Вагнера (19 століття). Ініціатором створення його став сам Вагнер, аби показати свій монументальний цикл "Перстень Нібелунга і Парсіфаль". Тому вже у 1876 році відбувся перший такий фестиваль під керівництвом самого композитора. Після смерті Вагнера його проводитять члени родини композитора. 

Читайте також: Відпочинок у Туреччині під час пандемії COVID-19: що потрібно знати туристам, - ФОТО, ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Оксана Линів #львівська диригентка #новини Львів #новини Львова #фестиваль у Байройті #Байройтський фестиваль
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...