• Головна
  • Капела "Дударик" виконала просто неба Акафіст до Богородиці, - ВІДЕО
15:37, 24 серпня 2020 р.
Надійне джерело

Капела "Дударик" виконала просто неба Акафіст до Богородиці, - ВІДЕО

Фото: 032.ua

Фото: 032.ua

24 серпня о 15:30, традиційно до Дня Незалежності у Львові виступила капела "Дударик". Усі учасники зібралися просто неба біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Основним твором став Акафіст до Пресвятої Богородиці. 

Як передає 032.ua, виконуючи Акафіст у центрі Львова капела щороку відкриває співочий сезон. Цього року стартує ювілейний, 50-ий сезон. Після виконання Акафісту до Пресвятої Богородиці, учасники капели представили громадськості різні версії українського Гімну. Можна було почути виконання козацького, стрілецького, повстанського, духовного та державного гімнів України. Присутнім також представили маловідомий русинський гімн.

"Зродилась ця традиція зі щирої потреби подякувати Богові за даровану незалежність. Так, з першої річниці і до нині представники церков України, її влади, громада Львова, гості і рідні у супроводі капели "Дударик" відправляють цю молитву "на стоячи" зі щирою вірою у те, що допоки молимось і дякуємо, доти і триваємо, живемо в незалежній державі", — зазначили організатори події.

"Дударик" виконує твори Шевченка та знакові для України пісні після Акафісту:

Додамо, 5 вересня о 12:00 у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові відбудеться ще один виступ "Дударика". Прийти й послухати концерт зможуть усі охочі. У програмі "Очі в Очі" - популярні пісні Січового Стрілецтва, повстанської армії, трохи козацьких пісень.

Читайте також: Марш нескорених у Львові до Дня Незалежності, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #події #культура #Акафіст #Дударик #капела
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...