• Головна
  • Фонтан із русалками у Стрийському парку хочуть відновити
15:04, 21 серпня 2020 р.
Надійне джерело

Фонтан із русалками у Стрийському парку хочуть відновити

Фото: 032.ua

Фото: 032.ua

Фонтан із русалками у Стрийському парку біля "Сенсотеки" планують відновити. Поблизу мають намір також облаштувати нові прогулянкові доріжки.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Із його слів, роботи є багато, але немає достатньої кількості коштів. "Але  враховуючи, що Стрийський парк у певні часи був одним із найкращих парків Європи, я би хотів, щоб ми повернули це добре ім'я", - додав він.

Нагадаємо, 11 серпня на платформі місцевих петицій Віталій Харечко зареєстрував звернення до влади Львова з проханням відреставрувати фонтан із русалками у Стрийському парку. Чоловік просить виділити кошти з бюджету та привести його до належного вигляду, або ж узагалі забрати те, що від конструкції залишилося, а на його місці зробити прогулянковий простір для відвідувачів парку з дітьми.

Архівне фото фонтану: 032.ua

Архівне фото фонтану: 032.ua

Додамо, що для опрацювання у Львівській міській раді звернення має зібрати 500 підписів львів'ян за 60 днів з моменту публікації. Станом на нині, петицію підписало 58 осіб.

Довідково: Фонтан із русалками встановили у Стрийському парку у 1980-х роках. Проєкт створив архітектор Микола Обідняк та скульптор Ярослав Скакун. Раніше на цьому місці функціонував інший фонтан, ще з 1894 року для Загальної крайової виставки, яку влаштовували за Австрії. У той час фонтан мав вигляд кам'яної вази, звідки під тиском вибивалися струмені води. У радянський час його перетворили на клумбу з квітами, а після Другої світової війни повернули функціональне призначення території.

Читайте також: Біля Головного залізничного вокзалу Львова запрацював новий фонтан, - ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #Стрийський парк #фонтан із русалками
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...