• Головна
  • "Хроніки чумного року": художник Олександр Ройтбурд присвятив виставку пандемії COVID-19, - ФОТО, ВІДЕО
16:15, 30 липня 2020 р.
Надійне джерело

"Хроніки чумного року": художник Олександр Ройтбурд присвятив виставку пандемії COVID-19, - ФОТО, ВІДЕО

Фото картини Олександра Ройтбурда. Фото - 032.ua

Фото картини Олександра Ройтбурда. Фото - 032.ua

29 липня у залах майбутнього Музею модернізму Львівської галереї мистецтв одеський художник Олександр Ройтбурд презентував свою виставку. 39 експонатів так чи інакше показували проблеми українського суспільства під час пандемії коронавірусу. 

Щойно відреставрований Музей модернізму ще не мав офіційного відкриття, а вже встиг прийняти виставку відомого художника Олександра Ройтбурда. Львів став другим містом, куди митець привіз свої картини. До того експозиція була у Луцьку. У залах майбутнього львівського Музею модернізму виставка буде до кінця літа.

Головною темою експозиції став коронавірус, який Ройтбурд порівняв з чумою. Відтак і виставку художник назвав "Хроніки чумного року". Одними із основних картин стали натюрморти, в яких автор відтворив буденність, що проживають люди під час карантину. Він вважає, що саме у буденних речах заховані великі проблеми. 

Також основним полотном виставки стала картина мертвого чоловіка у масці, яку носили лікарі під час чуми. Таким чином художник покепкував із української медицини та перебігу пандемії. Та це не єдине іронічне полотно Ройтбурда в експозиції. Таких було понад 20. 

Нагадаємо, що у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» відкрився новий проєкт «Лабіринти ЛКСФ», присвячений розвитку львівської школи кераміки у ХХ ст. та Львівській експериментальний кераміко-скульптурній фабриці зокрема. Проєкт є переможцем конкурсу «Фокус на культуру» і триватиме 3 місяці. До створення виставки долучився куратор арт-центру «Я Галерея» Павло Гудімов.

Читайте також: У Львові фотовиставкою і перформансом привертали увагу до домашнього насильства, - ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Олександр Ройтбурд #виставка у Львові #Хроніки чумного року #коронавірус #Музей модернізму у Львові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...