• Головна
  • «Ми не дозволимо геноциду львів'ян»: підприємці виступили проти закриття ресторанів і спортзалів
08:16, 4 липня 2020 р.
Надійне джерело

«Ми не дозволимо геноциду львів'ян»: підприємці виступили проти закриття ресторанів і спортзалів

Фото умовне, з відкритого доступу

Фото умовне, з відкритого доступу

3 липня голова Львівської ОДА Максим Козицький звернувся із листом до міської влади з вимогою скликати позачергове засідання Львівської міської комісії ТЕБ і НС та заборонити у Львові діяльність закладів громадського харчування, фітнес-центрів та спортзалів. Підприємці Львова виступили проти такої ініціативи. Наголосили, що перше після впровадження карантину заклади відчинили лише 24 червня, при цьому діють жорсткі обмеження з обслуговування не більше 10 відвідувачів за раз та санітарні вимоги.

Як повідомили представники громадського руху «За збереження малого і середнього бізнесу», підприємці, які відкрили свої заклади лише тиждень тому, вимушені були рішенням влади додатково витратити кошти на тести для перевірки свого персоналу на COVID-19 та підготовку закладів до роботи в умовах карантину. Це близько 25 - 50 тисяч гривень з одного закладу. Відтак, у влади питають: якщо їм знову потрібно закритися, то хто відшкодує збитки.

Зважаючи на це підприємці заявили, що виступають категорично проти закриття ресторанів, спортивних закладів та будь-якого малого і середнього бізнесу у той час, як весь час працює великий бізнес. Вимагають від держави компенсації за завдані збитки у зв'язку із закриттям чи обмеженням роботи бізнесу. "Ми готові надати безкоштовно юристів-консультантів. Разом подамо звернення до влади з вимогою компенсувати збитки за державний рахунок", - наголосили представники громадського руху.

Окрім цього, вимагають надати повну й об'єктивну статистику щодо захворюваності та смертності від коронавірусу, а також порівняльну статистику з іншими захворюваннями та смертями. "Чому при середньому прирості захворюваності по Львівщині у 200 осіб на день було послаблено карантин і відкрито ресторани та фітнес-центри, а при прирості у 100 осіб на день, Ви знову хочете закрити малий і середній бізнес!? Ми піддаємо сумніву дані, якими Ви керуєтеся при прийнятті рішень щодо протидії COVID – 19", - підкреслили активісти.

У разі чергової заборони роботи ресторанів і спортзалів, у Львові погрожують проводити безстрокову акцію протесту. "Право на працю Ви позбавите, тому залишиться лише право на мітинг - «Ми не дозволимо геноциду львів'ян!»", - резюмували підприємці.

Читайте також: Керівництво Львівської ОДА вимагає в Садового закрити кафе і спортзали

За матеріалами громадського руху «За збереження малого і середнього бізнесу»

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #коронавірус #COVID-19 #підприємці #бізнес
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали, що стосуються поширення коронавірусу у Львові, Україні та світі, останні новини від державної влади та міста, корисна інформація для українців, поради від лікарів, актуальна інформація про роботу закладів громадського харчування, торгових центрів тощо.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...