• Головна
  • У Львові відкрили мурал, присвячений Василю Сліпаку, - ФОТО/ВІДЕО
14:16, 29 червня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові відкрили мурал, присвячений Василю Сліпаку, - ФОТО/ВІДЕО

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

Новий мурал відкрили у Львові на вулиці Дорошенка, 9. Його присвятили українському оперному співаку та водночас учаснику Революції Гідності Василю Сліпаку.

Про це це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради. Відкриття муралу відбулося с29 червня, оскільки саме у цей день 4 роки тому Герой загинув на війні. Василь Сліпак був солістом Паризької національної опери, волонтером, учасником Революції Гідності та бойових дій на Сході України.

На муралі Василя Сліпака зображено двобічно, наче пазл: як Героя після того, як він пішов на війну, і як високомистецьку особистість, оперного співака, у якого не тільки гвинтівка, але й мистецтво були за зброю.

Над його створенням працювала група талановитих художників: Святослав Владика, Максим Шиманський, Анастасія Руднєва, Валентин Гричишов, Наталія Пальчинська, Микола Куцик, Ольга Дмитрук, Глафіра Щербак та група «Sacred Universe». Мурал називається «Наш Сліпак — вічний міф», адже на війні у нього був позивний «Міф». Під час урочистого відкриття муралу відбудеться виступ Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», вихованцем якої був Василь Сліпак.

Мурал Василю Сліпаку у Львові. Фото - ЛМР

Мурал Василю Сліпаку у Львові. Фото - ЛМР

Нагадаємо, що до Міжнародного дня музеїв у Львові відкрили мурал із зображенням патріарха музейної справи сучасної України Бориса Возницького. Він став першим із 6 творів мистецтва, які мають з’явитись на багатоповерхівках міста. 

Читайте також: У Львові намалюють мурал з подякою медикам: як виглядатиме

Мітеріал підготовлено на основі повідомлення з сайту ЛМР

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#мурал #Василь Сліпак #фото #Львів #Дорошенка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,45
41,50
EUR
45,75
45,80
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...