• Головна
  • Карантин в Україні можуть посилити у 13 областях: подробиці
11:15, 27 червня 2020 р.
Надійне джерело

Карантин в Україні можуть посилити у 13 областях: подробиці

Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

27 червня під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що у 13 областях України розглянуть посилення карантину. Це відбудеться через погіршення епідемічної ситуації. 

Як повідомляє кореспондентка 032.ua, Максим Степанов зазначив, що в умовах адаптивного карантину помітне збільшення кількості нових хворих на коронавірус. Погіршилася динаміка захворюваності, різке заповнення ліжок у лікарнях, виділених під COVID-19. Відповідні критерії про послаблення карантину, які визначені у постанові, перевищені у західних областях і у Києві

У зв'язку з цим, подання про посилення карантину буде від головних санітарних лікарів відповідних регіонів до комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вони надалі вирішуватимуть ситуацію у конкретній області. 

За його словами, посилення може стосуватися роботи міського транспорту, спортивних залів, садочків та решти закладів, які відновили роботу. Наразі міністр не заявив, у яких саме областях можуть відновити карантинні заборони.

Зазначимо, в Україні до 31 липня діє адаптивний карантин. Отож, регіони можуть самостійно посилювати чи послаблювати карантинні обмеження. 

Додамо, станом на ранок 27 червня в Україні лабораторно підтвердили 42065 випадків захворюваності на коронавірус. З них - померли 1110 людей, одужали - 18701 особа. За минулу добу виявили 948 нових випадків. Найбільшу кількість зареєтрованих випадків захворювання виявили у Львівській області (168), у Києві (140), у Рівненській області (111). 

Довідково. Коронавірусна хвороба 2019 (Coronavirus disease 2019, або COVID-19) - це гостра респіраторна хвороба, яку викликає невідомий раніше коронавірус SARS-CoV-2. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила пандемію у зв’язку з поширенням хвороби у світі, у всіх країнах ввели карантинні заходи та обмеження. 

Читайте також: Із 1 липня зросте максимальний розмір допомоги по безробіттю

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #коронавірус_в_Україні #карантин #Львівщина #новина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали, що стосуються поширення коронавірусу у Львові, Україні та світі, останні новини від державної влади та міста, корисна інформація для українців, поради від лікарів, актуальна інформація про роботу закладів громадського харчування, торгових центрів тощо.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...